Propuneri de proiecte pentru Programul de cooperare Elvetiano-Roman

Programul de cooperare elvetiano-roman; schema de grant pentru parteneriate

Ne-a atras atentia proiectul Fondul Tematic pentru Parteneriate si Experti, cu atat mai mult cu cat, consideram noi, parteneriatul este una din metodele destul de eficiente care duce la indeplinirea scopului mai rapid. De aceea, ne oprim putin asupra acestei oportunitati de finantare.

Fodul promoveaza si consolideaza parteneriatele institutionale dintre partenerii romani si cei elvetieni, oferind partii romane posibilitatea de a beneficia de experienta elvetiana in solutionarea provocarilor.
Programul de cooperare elvetiano-roman se afla sub administrarea Fondului Tematic pentru Parteneriate si Experti, consortiu format din:
– KEK-CDC Consultants (KEK-CDC) – www.kek.ch
– Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) – www.fdsc.ro
– Fundatia pentru Parteneriat (FP) – www.repf.ro

Se acorda sustinere materiala, prin acordarea unei Alocari Financiare pentru Cererea de propuneri de proiecte, intre 10.000 CHF – 100.000 CHF pentru granturi mici, intre 100.001 CHF – 250.000 CHF pentru granturi mari.

Parteneriatele cu institutii din Elvetia stau sub semnul obligativitatii, partenerii elvetieni putand fi: organizatii neguvernamentale si nonprofit, inregistrate conform legislatiei in vigoare in aceasta tara, organizatii publice/guvernamentale, entitati teritoriale, parteneri sociali (sindicate si patronate representative si recunoscute la nivel national).

Daca sunteti organizati sub una din urmatoarele forme juridice, puteti deveni parteneri romani in cadrul acestui program: organizatii neguvernamentale si nonprofit, autoritati romane locale si central, insitutii/agentii publice, servicii guvernamentale deconcentrate la nivel local, institutii de educatie, institute de cercetare cu profil non-profit, entitati teritoriale romane, parteneri sociali romani (sindicate si patronate reprezentative si recunoscute la nivel national).

Durata minima a unui proiect finantat din Fond va fi de 18 luni, iar cea maxima de 36 luni; in cazuri intemeiate durata acestora poate fi mai mica de 18 luni (insa nu mai putin de 12 luni) aceasta exceptie aplicandu-se doar in cazul granturilor mici. Data limita de depunere a dosarelor este de 23 august, ora 17.00, iar cererile de finantare vor fi completate in limba engleza.

Serviciile Reinvent va stau la dispozitie pentru a va familiariza cu noile reglementari legislative  in ceea ce priveste dezvoltarea societatii civile, cu noile  programe europene, precum si pentru a va putea permite accesul la dezvoltarea acesteia prin ghidarea primilor pasi: infiintarea organizatiilor nonguvernamentale.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *