Ce inseamna CPL?

Tot auzim in jurul nostru “CPL”.
CPL in sus, CPL in jos… Unii ii intreaba pe altii iar, din acestia, unii stiu, iar altii preiau intrebarea mai mult sau mai putin mormait si o multiplica. Un mic zumzet la inceput, fenomenul s-a transformat intr-o tornada turbulenta. Daca “Ce inseamna CPL?” ar fi fost intrebare de examen, precis era una de complexitate inalta! 🙂 Nici la examenul de barou nu s-ar fi trecut de ea, probabil nici la cel de auditor, nu mai spunem de examenele din sesiune pe la diverse facultati.
Ai spune ca, zilele acestea, CPL este Centrul Preocuparilor Lumii!

Dar, chiar asa, ce inseamna CPL?
Este abrevierea de la Carne Porc Lucru! Da, exact asta inseamna! Ca si cum vreun omulet de pe Planeta Omuletilor Care Mananca Prepozitii, aciuit pe aici pe la noi, a mancat prepozitiile “de” si “pentru” din “Carne de porc pentru lucru”. Deh, doar este vorba despre mancare! Cred ca i-au placut mult prepozitiile acestea in legatura cu carnea de porc…
Oricum, ar trebui sa-i multumim pentru ceea ce a facut. CPL este mult mai usor de transmis decat CDPPL! 🙂 Inca o parte buna este ca el s-a orientat catre aceasta sintagma folosita in legatura cu carnea de porc. Sincer, nu am auzit niciodata de COL (Carne Oaie Lucru), CVL (Carne Vita Lucru), CCL (Carne Capra Lucru, sau Carne Cal Lucru, sau – la chinezi – Carne Caine Lucru)…

Persoanele din domeniul carnii si al produselor din carne, precum si macelarii, sau bucatarii, folosesc aceasta abreviere pentru acele bucati mici provenind din pulpa, spata, ceafa, cotlet, piept, care contin si carne si grasime. Ele pot fi folosite mai ales pentru sarmale, chiftelute, carnaciori, mititei, perisoare… sau pentru tochitura, jumari.

Am tinut neaparat sa clarificam semnificatia acestei abrevieri! Ca sa se poata intelege de ce se bate lumea in Magazinele Peris si Magazinul Krut pentru ultima oferta. Un fel de Last Minute Offer in materie de CPL:

La achizitionarea a 2 articole din game diferite in valoare de 9,9 lei, beneficiati de 2 kg de CPL cu un DISCOUNT de 45%.
La achizitionarea a 5 articole din game diferite in valoare de 19,9 lei, beneficiati de 5 kg de CPL cu un DISCOUNT de 45%.
Promotiile nu se cumuleaza si sunt valabile doar astazi.

 

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

2 Comments

  1. Brasovean razvan 22 February 2014 Reply
  2. Huess 2 January 2015 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *