Servicii de certificare a declaratiilor fiscale – prin consultant fiscal autorizat

Certificarea declaratiilor fiscale – criteriu de evaluare a analizei de risc.

Conform reglementarilor intrate in vigoare recent, certificarea declaratiilor fiscale este optionala.Totusi, companiile nu trebuie sa piarda din vedere aceasta optiune! In scopul selectarii contribuabililor persoane juridice pentru inspectia fiscala, certificarea declaratiilor fiscale va constitui unul dintre criteriile de evaluare a analizei de risc pe care o efectueaza organul fiscal. Ordonanta de Urgenta nr.8 din 2014 prevede ca documentele ce se incheie cu ocazia certificarii declaratiei fiscale trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu explicatii privind natura creantei fiscale declarate si cuantumul acesteia, sau – dupa caz – cauzele ce au generat rectificarea. Daca certificarea se face cu rezerve, trebuie facuta si motivarea pentru care s-a realizat asa.

Legea prevede, de asemenea, ca operatiunea de certificare a declaratiilor fiscale se realizeaza de catre un consultant fiscal inscris ca membru activ in Registrul consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta. In caz contrar, organul fiscal va considera ca respectiva certificare lipseste urmand ca aceasta sa fie realizata in termen de 30 de zile.

Consultantul fiscal va putea certifica numai declaratiile contribuabililor cu care nu colaboreaza deja.

Grupul REINVENT ofera servicii de certificare a declaratiilor fiscale prin intermediul Reinvent Finance Consulting – societate inscrisa ca membru activ in registrul consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *