Sa ne amintim de Ora Pamantului!

In urma cu exact 7 ani, la sfarsitul lunii Martie 2008, Romania era prima tara care organiza de sine-statator campania Ora Pamantului, dupa ce, cu un an inainte, in Sidney, avusese loc un eveniment foarte bine primit de public, de media, precum si de comunitatea internationala – Earth Hour.

Romania, Bucuresti – echipa Reinvent Consulting si-a adunat fortele si a coordonat prima campanie nationala Ora Pamantului. Opera Nationala si Ateneul Roman au fost primele institutii emblematice romanesti care au aderat la idee si au dat tonul actiunii. Multe alte companii si-au manifestat imediat sprijinul. In acel an, 2008, concomitent cu campania Ora Pamantului, conceptul Earth Hour avea sa treaca granitele Australiei si sa se extinda rapid in intreaga lume, institutii, companii si persoane fizice din 27 de mari orase de pe glob actionand simbolic la unison. In Romania, campania a avut un succes imens. La un moment dat, in jurul orei la care urma sa stinga in mod simultan luminile, accesul a peste 25.000 de mii de persoane simultan pe www.orapamantului.ro a blocat site-ul. Campania a avut si un mare succes mediatic.

Chiar si un an mai tarziu, in 2009,  cand WWF – initiatoarea evenimentului din Sydney – a constituit si o echipa in Romania pentru campania Earth Hour si cand tinta urmarita era de 1 miliard de participanti din intreaga lume, tara noastra isi marcase un loc important pe harta responsabilitatii fiind singura care organiza in mod independent campania din cele 125 de tari care participau la eveniment. In acel an, Casa Poporului s-a alaturat si ea cladirilor emblematice din intreaga lume si din Romania participante la Ora Pamantului.

Cam asa a inceput o actiune care s-a bucurat de o participare masiva a publicului, institutiilor si companiilor.

Romania s-a aflat in primul rand…

Multumim romani! Continuati lucrurile si povestile minunate!

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *