Semnale bune din punct de vedere economic

Reinvent Consulting a fost prezent la Conferinta organizata de ZF – “Cei mai mari jucatori din economie”. Relatam despre semnalele importante pe care le-am primit in legatura cu economia tarii noastre din anii imediat urmatori.

Speakerii invitati la eveniment vad cu ochi optimisti viitorul economic al Romaniei.
Dl. Nikolai Beckers, CEO-ul Telekom, a avut un mesaj care incurajeaza stabilitatea mediului de afaceri, predictibilitatea lui din punct de vedere al fiscalitatii si cadrului legal. Dumnealui sfatuieste Statul Roman sa investeasca in infrastructura pentru a putea valorifica resursele importante existente.
Dl. Maricel Popa, Secretar de Stat in Ministerul Economiei, a mentionat exemple pozitive din economie si a afirmat ca, asa dupa cum a mentionat si Guvernatorul BNR, pentru intaia oara in Romania Post-Decembrista, tara noastra are o crestere economica sanatoasa.
Dl. Ionel Blanculescu, analist economic si initiator al Consiliului Consultativ pentru Mediul de Afaceri, a deeclarat ca se asteapta ca urmatorii doi-trei ani sa duca Romania de la faza de inviorare a ciclului economic la o crestere solida si sustinuta.
Dl. Dan Ostahie, CEO Altex, a mentionat ca diferenta majora dintre perioada anterioara de boom economic si cea care va urma este aceea ca nu va mai exista o crestere liniara fiindca tehnologia actioneaza intocmai ca un tsunami, unele industrii sau afaceri putand sa dispara, iar altele sa creasca in mod spectaculos. Dan Ostahie se asteapta la cresteri economice de peste 5% in anii imediat urmatori.

Domnii Bogdan Chiritoiu, Presedintele Consiliului Concurentei, Daniel Boaje, Manager General McDonalds Romania, au dat si ei semnale incurajatoare din domeniile de activitate. Mai multe detalii pe site-ul ZF.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *