RUBRICA DE MARTI: INTREABA UN EXPERT!

rubrica-de-marti-intreaba-un-expert-cetatean-egiptean-procura-de-imputernicire

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara.

Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la infiintarea unei Societati cu Raspundere Limitata de catre un cetatean egiptean, cu procura de imputernicire.

Domnul Dorin Popescu intreaba:

„Buna ziua,

Am un prieten care este cetatean egiptean si doreste sa infiinteze un SRL in Romania.

Cum pot sa obtin o imputernicire din Cairo pe numele meu, cu ajutorul careia sa-i pot infiinta firma si care este suma minima pentru capitalul social?”

Domnisoara Alexandra Alexa, director juridic Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

Pentru a-l putea reprezenta pe domnul de cetatenie egipteana in Romania, in vederea infiintarii unei Societati Comerciale cu Raspundere Limitata, va fi necesar ca dumnealui sa mearga la un avocat cu pregatire notariala pentru a va imputernici.

Actul va trebui supus apoi procedurii supralegalizarii la Ministerul Afacerilor Externe egiptean, iar Ambasada Romaniei va trebui sa autentifice sigiliul si semnatura institutiei egiptene.

La intocmirea procurii de reprezentare, solicitantul trebuie sa cunoasca datele de identificare ale persoanei ce urmeaza a fi imputernicita (numele, prenumele, data si locul nasterii, domiciliul, codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate).

In ceea ce priveste inceperea procedurilor de infiintare a societatii in Romania, primul pas ar fi sa faceti rezervarea denumirii.

In acest sens, puteti utiliza generatorul nostru online pentru denumiri firme. Click aici!

Trebuie sa va ganditi ce tip de activitate se doreste a fi desfasurata, pentru a alege codurile CAEN si sa decideti unde va fi localizat sediul social.

Dupa lamurirea acestor aspecte, se vor redacta Actul Constitutiv si Contractul de Comodat/ Inchiriere (dovada sediului social).

Daca sediul social va fi la bloc, trebuie sa obtineti acordul a cel putin patru vecini si al Asociatiei de Proprietari. Daca la adresa respectiva, mai figureaza o alta societate cu sediul social, va trebui ca proprietarul sa dea o declaratie notariala de nesuprapunere a sediului social.

Aceasta declaratie ar putea fi data si de catre asociatul/ administratorul societatii, insa ar fi mai complicat in acest caz, avand in vedere ca acesta se afla in Egipt.

Cu rezervarea denumirii, cu Actul Constitutiv si cu procura de imputernicire se va merge la banca, in vederea depunerii capitalului social – minimum 200 de lei.

De asemenea, cetateanul egiptean va trebui sa dea declaratii pe propria raspundere privind indeplinirea conditiilor pentru exercitarea calitatii de asociat unic si administrator, de acceptare expresa a mandatului de administrator si un specimen de semnatura, ce vor fi depuse la dosarul pentru Registrul Comertului.

Acestea se vor intocmi in aceleasi conditii precizate anterior in cazul procurii de reprezentare si nu pot fi redactate decat personal.

La dosarul realizat pentru Registrul Comertului se va adauga si o copie a pasaportului asociatului.

Cand veti reusi sa strangeti toate documentele, le veti atasa la dosar impreuna cu cererile-tip, pe care le gasiti fie online, fie in mod fizic, la Registrul Comertului.

Acestea sunt Cererea de Inregistrare, Declaratia model 1 (daca nu intentionati sa desfasurati activitate la inceput),  Declaratia model 2 (pentru a autoriza activitati fie la sediul social, fie la un punct de lucru sau la terti).“

Citeste si: GHIDUL PENTRU INFIINTAREA UNEI FIRME IN 10 PASI SI 3 ZILE! 

Oferta Reinvent Consulting

Pentru ca stim ca inceputul este dificil, sprijinim antreprenoriatul prin consultanta online gratuita, articole economice cu actualizari legislative si cele mai bune preturi de pe piata la serviciile de infiintari firme, mentiuni Registrul Comertului, gazduire sediu social:

  • Infiintare firma cu 650 lei (SRL cu un Asociat Unic) in Bucuresti si Ilfov, respectiv 769 lei in alte judete ale tarii (sunt incluse taxele la Registrul Comertului, onorariul si TVA).

Click aici pentru detalii.

  • Gazduire sediu social incepand cu 5 euro/ luna, prin oferta Platiti 2 ani de gazduire si primiti al 3-lea an gratuit!

Click aici pentru detalii.

  • Deschidere punct de lucru Registrul Comertului: 450 lei in Bucuresti si Ilfov; 630 lei in celelalte judete (sunt incluse taxele la Registrul Comertului, onorariul si TVA).

Click aici pentru detalii.

Reducere de 50% pentru inregistrarea a cel putin 2 mentiuni in acelasi dosar (reducerea se aplica pentru mentiunea cu pretul cel mai scazut).

Citeste si: DESCHIDERE PUNCT DE LUCRU IN 2016

Infiintam firme si online. Click aici!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitatedeschidereinchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numirerevocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e- mail marketing@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni-Vineri, intre 09:00-17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *