RUBRICA DE MARTI: INTREABA UN EXPERT!

Infiintari firme, evidenta financiar contabila, gazduire sediu social Reinvent consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara.

Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la infiintarea unei Societati cu Raspundere Limitata in Romania, care urmeaza sa-si desfasoare activitatea la Roma.

Domnul Ioan Bobescu Tepes intreaba:

„Buna ziua,

Vreau sa infiintez o firma cu sediul la Cluj si sa desfasor activitatea la Roma, in domeniul restructurarii de locuinte si gradinarit.

Ce conditii trebuie sa indeplinesc, daca vor fi doi asociati si doi angajati? Sunt obligat sa lucrez si in tara?”

Doamna Alexandra Alexa, director juridic Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

Pentru infiintarea societatii, in primul rand asociatii nu trebuie sa detina fapte inscrise in cazierul fiscal. Apoi, pentru desfasurarea activitatii intr-o alta tara din spatiul european, societatea trebuie sa se inscrie in Registrul Operatorilor Intracomunitari si sa obtina cod special de TVA pentru prestari servicii in spatiul european.

Daca societatea nu are un punct de lucru la Roma, aceasta va trebui sa detaseze angajatii prin contractul individual de munca. In schimb, evidenta contabila va trebui sa fie tinuta in Romania, acolo unde isi are sediul societatea.

In ceea ce priveste infiintarea firmei, pentru inceput, ar trebui sa faceti rezervarea denumirii. Trebuie sa alegeti minimum 3 variante de nume.

In acest sens, puteti folosi generatorul nostru online pentru alegerea numelui. Click aici!

Avand in vedere ca v-ati ales sediul social si obiectul de activitate, urmatorul pas ar fi sa redactati Actul Constitutiv si Contractul de Comodat/ Inchiriere (dovada sediului social).

In cazul in care sediul social va fi la bloc, trebuie sa obtineti acordul a cel putin patru vecini si al Asociatiei de Proprietari. Daca la adresa respectiva mai figureaza o alta societate cu sediul social, va trebui ca proprietarul sau asociatul/ administratorul firmei sa dea o declaratie notariala de nesuprapunere a sediului social.

Apoi, cu rezervarea denumirii si cu Actul Constitutiv, trebuie sa va duceti la banca, pentru a depune capitalul social. Valoarea minima a acestuia este de 200 de lei.

Dupa ce indepliniti aceste sarcini, veti realiza specimentul de semnatura, urmand a declara calitatea dumnevoastra de administrator/ asociat.

La dosarul intocmit pentru Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), veti adauga o copie dupa actul dumneavoastra de identitate si cererile-tip aferente mentiunii de infiintare a unei societati. Acestea sunt Cererea de Inregistrare, Declaratia model 1 (daca nu intentionati sa desfasurati activitate la inceput), Declaratia model 2 (pentru a autoriza activitati fie la sediul social, fie la un punct de lucru sau la terti).

Apoi, veti merge la sediul ONRC si veti depune dosarul, pentru a intra in legalitate.

Detalii complete infiintare firma: GHIDUL PENTRU INFIINTAREA UNEI FIRME IN 10 PASI SI 3 ZILE

Dupa ce veti ridica actele de la Registrul Comertului, veti proceda la inmatricularea societatii in Registrul Operatorilor Intracomunitari (ROI), pentru a va putea desfasura activitatea in afara granitelor tarii.

Inainte de inregistrarea in ROI, trebuie sa obtineti cod special de TVA.

In acest sens, consultati ghidul nostru pentru a gasi informatii detaliate: GHIDUL PENTRU INREGISTRAREA UNEI SOCIETATI COMERCIALE IN SCOP DE TVA.”

Oferta Reinvent Consulting

Pentru ca stim ca inceputul este dificil, sprijinim antreprenoriatul prin consultanta online gratuita, articole economice cu actualizari legislative si cele mai bune preturi de pe piata.

Preturile pentru infiintarea firmei tale sunt de 650 de lei SRL cu un Asociat Unic, in Bucuresti si Ilfov, respectiv 769 de lei, in alte judete ale tarii.

Toate preturile din oferta noastra includ taxele la Registrul Comertului, onorariul si TVA.

Click aici pentru detalii.

Totodata, oferim servicii de obtinere cod de TVA si inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro.

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *