RUBRICA DE MARTI: INTREABA UN EXPERT!

infiintare firma, rubrica de marti, reinvent consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara.

Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la infiintarea unei Societati cu Raspundere Limitata in Romania, care ar urma sa fie vanduta intr-o alta tara din Uniunea Europeana.

Doamna Narcisa Andronoiu intreaba:

„Buna ziua,

Daca  infiintez o firma – un SRL – in Romania, pot sa vand aceasta firma in alta tara din UE?  De asemenea, as dori sa stiu daca pot activa in UE cu o firma deschisa in Romania. In cazul in care este posibil, care ar fi conditiile pentru acest demers?”

Domnisoara Alexandra Alexa, director al compartimentului juridic Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

O Societate cu Raspundere Limitata, infiintata in Romania, poate fi cesionata unei alte firme din Uniunea Europeana sau unor asociati straini, persoane fizice, prin respectarea urmatoarelor conditii:

  • sa nu aiba datorii fata de statul roman;
  • societatea straina sa fie in stare de functiune in tara respectiva, iar asociatii acesteia sa nu fi fost condamnati pentru infractiuni precum: gestiunea frauduloasa, abuzul de incredere, fals, uz de fals, inselaciune, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita.

Referitor la demararea procedurilor de infiintare a societatii in tara noastra, primul pas ar fi sa faceti rezervarea denumirii.

In acest sens, puteti utiliza generatorul nostru online pentru denumiri firme. Click aici.

Trebuie sa va ganditi ce tip de activitate se doreste a fi desfasurata, pentru a alege codurile CAEN si sa decideti unde va fi localizat sediul social.

Dupa lamurirea acestor aspecte, se vor redacta Actul Constitutiv si Contractul de Comodat/ Inchiriere (dovada sediului social).

Daca sediul social va fi la bloc, trebuie sa obtineti acordul a cel putin patru vecini si al Asociatiei de Proprietari. Daca la adresa respectiva mai figureaza o alta societate cu sediul social, va trebui ca proprietarul sa dea o declaratie notariala de nesuprapunere a sediului social. Aceasta declaratie ar putea fi data si de catre asociatul/ administratorul societatii.

Puteti alege serviciul nostru de gazduire sediu social, la un pret de oferta, incepand cu 5 euro/ luna la contractele pe 3 ani!

Cu rezervarea denumirii, cu Actul Constitutiv se va merge la banca, in vederea depunerii capitalului social – minimum 200 de lei.

De asemenea, administratorul/ asociatul va trebui sa dea declaratii pe propria raspundere privind indeplinirea conditiilor pentru exercitarea calitatii de asociat unic si administrator, de acceptare expresa a mandatului de administrator si un specimen de semnatura, ce vor fi depuse la dosarul pentru Registrul Comertului. Acestea vor fi redactate doar personal.

Cand veti reusi sa strangeti toate documentele, le veti atasa la dosar impreuna cu cererile-tip, pe care le gasiti fie online, fie, in mod fizic, la Registrul Comertului.

Apoi, veti merge la sediul ONRC si veti depune dosarul, pentru a intra in legalitate.

Detalii complete infiintare firma: GHIDUL PENTRU INFIINTAREA UNEI FIRME IN 10 PASI SI 3 ZILE

In ceea ce priveste a doua nelamurire a dumneavoastra, pentru desfasurarea activitatii intr-o alta tara din spatiul european, societatea trebuie sa se inscrie in Registrul Operatorilor Intracomunitari (ROI) si sa obtina cod special de TVA.

In acest sens, detalii gasiti in ghidul nostru: GHIDUL PENTRU INREGISTRAREA UNEI SOCIETATI COMERCIALE IN SCOP DE TVA

Oferta Reinvent Consulting

Pentru ca stim ca inceputul este dificil, sprijinim antreprenoriatul prin consultanta online gratuita, articole economice cu actualizari legislative si cele mai bune preturi de pe piata.

Preturile pentru infiintarea firmei tale sunt de:

  • 650 lei SRL cu un Asociat Unic – in Bucuresti si Ilfov;
  • 769 lei – in alte judete ale tarii.

Toate preturile din oferta noastra includ taxele la Registrul Comertului, onorariul si TVA.

Click aici pentru detalii.

Totodata, oferim servicii de obtinere cod de TVA si inregistrarea in Registrul Operatorilor Economici.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro.

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *