RUBRICA DE MARTI: INTREABA UN EXPERT!

infiintare firma, rubrica de marti, reinvent consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara.

Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la dreptul unei persoane de a fi asociat in cadrul mai multor societati comerciale.

Doamna Ecaterina Teodosiu intreaba:

„Buna ziua,

Daca sunt asociat unic la o firma (SRL), pot fi actionar cu 20% la un alt SRL, eventual la un SRL-D?”

Domnisoara Alexandra Alexa, director al compartimentului juridic Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

Potrivit legislatiei in vigoare, o persoana care este asociat unic la o entitate de tip Societate cu Raspundere Limitata (SRL) poate fi asociat cu 20% din partile sociale ale altei companii.

O persoana fizica sau juridica poate fi asociat unic intr-o singura societate comerciala. Aceasta poate fi, insa, asociat minoritar, majoritar sau in cote egale la mai multe firme.

Atentie!!! Totusi, cea de-a doua firma al carei asociat veti deveni nu poate fi de tip SRL-D, ci doar SRL. Societatea cu Raspundere Limitata-Debutant – dupa cum ii spune si numele – se adreseaza persoanelor care nu au mai detinut sau detin, partial sau integral, vreo companie.

Daca pana in 2014 SRL-D-urile le erau destinate persoanelor ce nu implinisera 35 de ani, in vara acelui an a fost eliminata dispozitia ce facea referire la acest aspect, odata cu intrarea in vigoare a Legii nr. 97/ 2014. Conform actului normativ mentionat anterior, sintagma „intreprinzator tanar” a fost inlocuita cu „intreprinzator debutant”.

Pentru a deveni „intreprinzator debutant”, potrivit OUG nr. 6/ 2011, o persoana trebuie sa intruneasca urmatoarele conditii:

  • anterior datei inmatricularii societatii la Registrul Comertului, terta persoana nu trebuie sa fi detinut calitatea de actionar, asociat sau membru al organelor de conducere ale unei intreprinderi constituite in Spatiul Economic European;
  • sa infiinteze pentru prima data o Societate cu Raspundere Limitata, in conditiile Legii nr. 31/ 1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale prezentei Ordonante de Urgenta;
  • sa completeze o declaratie pe proprie raspundere, sub sanctiunea legii penale, ca indeplineste conditiile prevazute de prezentul act normativ, pe care o depune la Registrul Comertului, odata cu cererea de inmatriculare a societatii”.

Citeste si: GHIDUL PENTRU INFIINTAREA UNEI FIRME IN 10 PASI SI 3 ZILE

Ce iti ofera Reinvent Consulting?

Stim ca inceputul este dificil si de aceea sprijinim antreprenoriatul prin consultanta gratuita, atat online, cat si telefonica, articole economice cu actualizari legislative si cele mai bune preturi din mediul business:

  • 200 de lei, onorariul pentru infiintarea unui SRL-D;
  • 650 de lei, pentru infiintarea unui SRL cu un Asociat Unic, in Bucuresti si Ilfov, respectiv 769 de lei, in alte judete ale tarii (sunt incluse taxele la Registrul Comertului, onorariul nostru si TVA)

Click aici pentru detalii.

Infiintam firme si online. Click aici

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro.

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *