Sursa de finantare pentru afacerea ta: LISTAREA LA BURSA – inclusiv pentru FIRMELE MICI, prin AeRO

listare bursa firma, Reinvent Consulting

Un antreprenor de succes trebuie sa cunoasca toate modurile prin care si-ar putea face afacerea sa prospere. Reinvent Consulting iti prezinta o alternativa de finantare pentru compania ta, indiferent de marimea acesteia: listarea la Bursa de Valori a Bucurestiului (BVB).

Daca in urma cu cativa ani numai companiile mari si foarte mari participau la procesul de listare la Bursa, situatia s-a schimbat in 2015, cand a fost lansata o piata dedicata cresterii, promovarii si finantarii Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM) care nu au atins inca stadiul de a indeplini criteriile de admitere pe piata reglementata.

Aceasta piata de capital se numeste AeRO. Aceasta entitate aparuta recent in tara noastra are sarcina de a crea o conexiune intre antreprenori si potentialii investitori.

Pentru a se putea inscrie pe AeRO, o companie trebuie sa fie organizata sub forma unei Societati pe Actiuni (SA). In situatia in care IMM-ul sau start-up-ul este SRL, acesta trebuie sa sufere un proces de transformare in SA, caz in care Reinvent Consulting devine o solutie pentru tine si compania ta.

  • Cum se listeaza un IMM sau un start-up pe piata AeRO?

Pentru a putea sa inscrie compania sa pe piata AeRO, un antreprenor trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte. In prima faza, acesta trebuie sa aiba un plan de afacere bine pus la punct, care sa fie fezabil pentru o investitie. Apoi ar trebui sa-si aleaga un Consultant Autorizat dintr-o lista autorizata de Bursa de Valori.

Impreuna cu Consultantul Autorizat, persoana juridica trebuie sa faca o evaluare a companiei, analizand cifra de afaceri, profitul/ pierderea, datoriile, planul de afaceri si potentialul de crestere.

Dupa ce se va stabili valoarea companiei, se va face un necesar de finantare, succedat de un calcul al procentului de actiuni care urmeaza sa fie vandut catre investitori. Normele legislative in vigoare admit un numar maxim de 149 de investitori. In urma strangerii necesarului de finantare, compania va putea fi listata la Bursa.

  • Care sunt diferentele dintre piata AeRO si piata reglementata?

bursa

Pentru ca stim ca inceputul este dificil, sprijinim antreprenoriatul prin consultanta online gratuita, articole economice cu actualizari legislative si cele mai bune preturi de pe piata la serviciile de infiintari firme si mentiuni Registrul Comertului.

Citeste si: Dizolvarea si radierea unei societati comerciale in 2016

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu informatiile juridice si fiscale necesare!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comercialeevidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu socialmodificare obiect de activitatedeschidereinchidere punct de lucrucesiuni parti socialenumirerevocare administrator), inregistrari marci la OSIM, consultanta fiscala, audit financiar si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

One Comment

  1. Angela 18 August 2016 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *