Prelungire sediu social firma – evita din timp riscul de inactivitate fiscala

prelungire sediu social Reinvent Consulting

Prelungirea sediului social al unei firme este o procedura ce se inregistreaza la Oficiul Registrului Comertului. Un SRL se individualizeaza in spatiu prin sediul legal, denumit si sediu social.

Atentie! Sediului social trebuie sa-i acorzi o atentie sporita, dat fiind ca acesta are implicatii asupra imaginii si credibilitatii tale in mediul business, respectiv asupra comunicarii cu viitorii clienti ori parteneri de afaceri.

Sediul social al unei societati are la baza, gratie actului constitutiv, un contract prin care un detinator legal al unui imobil da spre folosinta acea proprietate respectivei firme, pentru a-si stabili sediul legal.

In functie de clauzele aflate in alcatuirea sa, un contract poate expira prin:

 •  indeplinirea unei conditii rezolutorii;
 •  ajungerea la termen;
 •  rezilierea unilaterala sau din alte motive.

Citeste si: CUM SE FACE PROCEDURA DE SCHIMBARE SEDIU SOCIAL PENTRU O FIRMA?

Efectele care pot aparea in urma expirarii sediului social al firmei

In cazul in care il neglijezi, acest aspect poate avea consecinte negative atat asupra societatii, cat si asupra ta. Iata care sunt acestea:

 • firma ar putea fi declarata inactiva, ceea ce ar putea atrage fapte inscrie in cazierul fiscal al asociatilor sau administratorilor. In plus, potrivit Art. 11 alin. (6) din noul Cod fiscal, „Contribuabilii, persoane impozabile stabilite in Romania, declarati inactivi conform Codului de procedura fiscala, care desfasoara activitati economice in perioada de inactivitate, sunt supusi obligatiilor privind plata impozitelor, taxelor si contributiilor sociale obligatorii prevazute de prezentul cod, dar, in perioada respectiva, nu beneficiaza de dreptul de deducere a cheltuielilor si a Taxei pe Valoarea Adaugata aferente achizitiilor efectuate”;
 • Tribunalul poate anunta dizolvarea societatii, avand in vedere ca sediul social nu mai exista;
 • relatiile cu partenerii de afaceri si clientii pot fi afectate, ca urmare a expunerii publice la Registrul Comertului a informatiei privind expirarea sediului social al societatii.

Actele necesare pentru prelungirea sediului social al firmei tale la Registrul Comertului:

 •  copie C.I. administrator;
 •  copie certificat de inregistrare;
 •  Actul Aditional la Contractul initial de Inchiriere sau Contractul de Comodat initial, pentru care redactam noi Actul Aditional.

Ce iti ofera Reinvent Consulting?

Reinvent Consulting iti poate gazdui sediul social intr-o cladire ultramoderna din Bucuresti, cu preturi incepand de la 5 euro/ luna.

Click aici pentru serviciul nostru de gazduire a sediului social.

Oferta Reinvent pentru prelungire sediul social este urmatoarea:

 • 370 de lei, in Bucuresti si Ilfov;
 • 570 de lei, in celelalte judete ale tarii.

Click aici pentru a vedea tarifele la mentiuni.

Toate preturile din oferta noastra includ taxele la Registrul Comertului, onorariul si TVA.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidereinchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e- mail consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *