Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la obtinerea certificatului  fiscal necesar la radierea unei societati, in cazul in care e vorba despre un sediu social expirat.

Domnul Calin Ionascu, intreaba:

„Buna ziua,

Vreau sa radiez o societate, insa problema este ca nu ne elibereaza certificatul fiscal, deoarece sediul social este expirat. Am avut sediu in casa parintilor, dar momentan e expirat. Aveti idee cum se poate solutiona problema? Multumesc!”

Doamna Alexandra Alexa, director departament juridic Reinvent Consulting, raspunde:

„Va multumim ca ati apelat la serviciile de consultanta oferite de Reinvent Consulting.

Pentru a primi actul de certificare fiscal, este necesar sa va prelungiti sediul social care a expirat daca aveti aceasta posibilitate. In cazul in care sediul a fost gazduit in casa parintilor, se poate inregistra o mentiune de prelungire sediu social.

Pentru aceasta procedura, care trebuie inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului, aveti nevoie de urmatoarele acte:

 • Actul de proprietate in orginal;
 • Contractul de vanzare – cumparare;
 • Actele de identitate ale parintilor;
 • Acordul vecinilor – un formular tip.

Daca in schimb nu exista posibilitatea prelungirii sediului, puteti sa efectuati schimbarea sediului social. Actele necesare sunt enumerate mai jos:

 • Certificatul de Inmatriculare – in original;
 • Copie Contract Spatiu – al locatiei in care se va muta sediul social (cu datele de identificare ale proprietarilor);
 • Contract de Comodat (daca este cazul) – redactat de catre consultantii nostri;
 • Adeverinta de la Asociatia de Proprietari (daca este cazul);
 • Hotararea Adunarii Generale;
 • Act Aditional/Decizie Asociat Unic;
 • Act Constitutiv Actualizat.

Nu este necesar sa se deplaseze parintii sau dumneavoastra la ONRC. Daca veti alege serviciile noastre, noi ne ocupam de depunerea actelor la Registru si dumneavoastra trebuie doar sa ne aduceti aceste documente. De redactare si depunere se ocupa firma noastra.

Dupa ce realizati aceasta prelungire/schimbare, actul de certificare fiscal va putea fi eliberat, iar dumneavoastra puteti definitiva procedura de radiere a societatii.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

 Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

www.facebook.com/reinventconsulting 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *