Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la posibilitatea obtinerii codului de TVA, daca o societate are sediul social pe cabinet de avocat.

Domnul Ion Asache, intreaba:

„Buna ziua,

O societate poate fi platitoare de TVA in cazul in care aceasta are sediul pe cabinet de avocat? Am inteles ca nu este recomandat. Va multumesc!”

Doamna Georgiana Gaman, Directorfinanciar Reinvent Consulting, raspunde:

„Pentru inregistrarea firmei dumneavoastra ca platitoare de TVA trebuie sa indepliniti o serie de conditii si criterii. ANAF are o lista destul de mare cu acestea, le puteti studia accesand site-ul institutiei.

Unul dintre criterii se refera la sediul social pe cabinet de avocat, pe care ANAF-ul e posibil sa nu il accepte. Insa, cu toate ca aveti sediul social pe cabinet de avocat, puteti sa contrabalansati acest lucru, daca punctati unul dintre criteriile de mai jos:

  • deschidere punct de lucru, cu activitati CAEN autorizate;
  • autorizare activitati la terti;
  • in structura noii societati, nu trebuie sa existe persoane care au calitatea de asociati si/ sau administratori in alte societati cu datorii catre bugetul de stat sau se afla in stare de insolventa/ faliment etc.

Acestea sunt cateva dintre conditiile pe care le puteti indeplini daca alegeti sa mentineti sediul social pe cabinet de avocat si totusi  sa obtineti codul de TVA.

Asadar, decizia este a dumneavoastra, insa faptul ca alegeti solutia sediului social in biroul avocatului, nu va limiteaza intr-atat de mult cat sa reprezinte un impediment in obtinerea codului de TVA.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *