Antreprenor sau angajat? Pregatit pentru infiintare firma?

4 diferente majore intre un individ cu spirit antreprenorial si un simplu angajat

Spiritul antreprenorial nu apartine doar oamenilor de afaceri, el poate aparea la oricine are calitati de management si organizare. Descopera mai jos care sunt diferentele intre un angajat si un antreprenor, indiferent de pozitia acestuia.

  1. Un antreprenor se concentreaza pe punctele forte, in timp ce un angajat se sperie de punctele slabe

Un individ cu spirit antreprenorial intotdeauna va incerca sa isi dezvolte abilitatile si va privi punctele slabe ca elemente ce trebuie perfectionate, nicidecum ca pe niste defecte. De cealalta parte se situeaza angajatul, care este intr-o cursa permanenta cu punctele slabe, pe care le priveste ca elemente care il tin pe loc.

  1. Un antreprenor face alegeri riscante, in timp ce un angajat merge pe alegeri sigure

Angajatii sunt de obicei perfectionisti, incearca sa mearga pe alegeri care pot fi controlate, fiind in permanenta sub presiunea managerilor. Antreprenorii sunt mai axati pe castigarea experientei in diverse situatii si sunt mult mai dispusi sa riste si sa propuna solutii neconventionale.

  1. Antreprenorii stiu sa spuna „NU”

Un antreprenor foloseste de atat de multe ori „nu”, incat am crede ca succesul nu il va ajunge din urma niciodata. Insa, a spune “nu” inseamna a sti sa iti concentrezi atentia pe ceea ce conteaza pentru cariera ta sau firma pe care o conduci. Diferenta majora dintre cei cu spirit antreprenorial si angajatii obisnuiti este ca primii stiu sa aleaga oportunitatile si sunt capabili sa se focalizeze pe scopul traiectoriei lor, indiferent de cate sanse le vor aparea in cale.

  1. Antreprenorul isi cauta o echipa, in timp ce angajatul lucreaza singur

Un antreprenor este acela care incearca sa lucreze impreuna cu cei din jurul sau si sa delege parti din task-urile sale si celorlalti, pentru ca produsul final sa fie unul de calitate. Astfel, antreprenorii aleg sa lucreze in echipa, in timp ce un angajat va dori sa lucreze singur si sa fie remarcat de superiori.

Nu este nevoie sa ai o pozitie de management sau sa fii CEO al unei afaceri pentru a avea spirit antreprenorial. In schimb, antreprenorii sunt cei care ies din multime, care risca si aduc idei noi in societate. Ei sunt revolutionarii de la locul de munca sau din mediul de business, fie ca vorbim despre un director de departament sau un asistent manager.

Aceste calitati te vor ajuta sa incepi o afacere in viitor sau le poti aplica pentru a aduce un profit carierei tale. Un angajat obisnuit va incerca sa ramana in locul confortabil si nu va avea un impact mai mare decat i se permite, de aceea ca om de afaceri este important sa ai in compania ta oameni cu spirit antreprenorial care sa te ajute sa evoluezi.

Te-am convins sa incerci sa intri in antreprenoriat?

Vrei infiintare firma?

Atunci alege oferta Reinvent Consulting si noi iti infiintam firma GRATUIT:

Suna-ne acum si programeaza o intalnire: 021. 318. 69. 60!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail marketing@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *