Antreprenor vs. Manager – o competitie?

Antreprenor vs. Manager – o competitie-

Daca esti un manager bun, vei dori la un moment dat sa intri in lumea afacerilor, insa trebuie sa analizezi daca ai acele calitati si spirit antreprenorial, care te vor ajuta sa dezvolti un business de succes.

In cazul antreprenorilor, mintea acestora functioneaza diferit, fiind in permanenta in cautare de moduri prin care sa optimizeze un serviciu sau un rezultat si incearca sa propuna solutii creative la probleme dificile. Un manager poate fi la fel de eficient, insa acesta se bazeaza mai mult pe analiza rationala si de multe ori se limiteaza la solutii fezabile, mai putin riscante.

Aceste diferente nu trebuie sa fie generalizate si nici nu putem spune ca un antreprenor poate fi mai inteligent sau mai bun la job-ul sau decat un manager; practica ne confirma ca exista modalitati diferite prin prisma carora cele doua categorii privesc lumea.

Antreprenorii sunt de obicei interesati de multiple domenii, insa ceea ce le vine in ajutor  este prezenta managerilor, care preiau din sarcinile antreprenorilor. Acestia sunt pregatiti sa vina cu solutii bazate pe experienta si ofera un plus de valoare oricarui business.

In continuare, un antreprenor va fi mereu motivat de dorinta de a oferi ceva inovativ in piata si de a transpune idei noi intr-o firma sau intr-un produs util. De cealalta parte, managerul este motivat de o crestere sustenabila in timp si de o dezvoltare pe termen lung. De aceea, cei doi lucreaza impreuna pentru a infiinta o companie care sa isi mentina succesul si pe termen lung.

Marii antreprenori se bazeaza pe intuitie si creativitate. Managerii sunt orientati spre planificare, analiza a datelor si decizii calculate.

In privinta managementului afacerii, un antreprenor de obicei opteaza pentru o organizare flexibila, fara prea multe ierarhii si vizeaza pe o comunicare deschisa. De multe ori, aceasta se traduce intr-un oarecare “haos creativ”, de aceea un manager devine un punct-cheie in buna organizare a unui business. El va reusi sa organizeze si sa traseze sarcini specifice fiecarui angajat si va ajuta la facilitarea procesului de luare a deciziilor.

Este important totusi ca cele doua categorii sa comunice si sa isi desfasoare impreuna activitatea.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail marketing@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

One Comment

  1. Angela 27 February 2017 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *