Cele 5 caracteristici ale unui antreprenor conform lui Michael E. Gerber!

Cele 5 caracteristici care definesc un antreprenor dupa Michael E. Gerber

Te-ai gandit care sunt obiectivele si ce anume defineste un antreprenor adevarat? Creativitate, dedicatie si un spirit liber, mereu indreptat catre actiune. Acestea sunt principalele atribute pe care ar trebui sa le detii pentru a rezista in lumea business-ului. Dar, in realitate ce anume defineste un bun antreprenor si cum se diferentiaza acesta de restul celor doritori sa se faca remarcati in business?

Michael E. Gerber, autorul uneia dintre cele mai importante carti de educatie antreprenoriala, “Mitul Intreprinzatorului”, descrie cele 5 caracteristici ale antreprenorului. Astfel: 

  1. Antreprenorul este un inventator.

Antreprenorii „inventeaza” business-uri noi si aduc solutii la probleme identificate in piata sau in societate. Asemeni unui inventator, acestia creeaza afaceri unice, construite sa ajute si sa ofere un suport clientilor, in final avand drept scop conlucrarea pentru o lume mai buna pentru toti.

  1. Antreprenorii nu cumpara oportunitati, ei le creeaza.

Pasiunea care caracterizeaza un antreprenor adevarat se reflecta in motivatia de a lansa si de a creste o idee de afacere pana in momentul cand aceasta devine un succes. Un adevarat antreprenor creeaza oportunitatile, isi pune in practica ideile si nu merge pe drumul deja parcurs, el isi creeaza propriul traseu.

  1. Spiritul de inventator este contagios.

Oamenii apreciaza un business de succes care are in spate o idee de afacere unica, iar un antreprenor inventiv poate atrage oamenii prin simplul sau caracter creativ. De altfel, pasiunea antreprenoriala poate fi un bun instrument de marketing si vanzari, clientii fiind influentati de spiritul de intitiativa al acestuia. In acelasi timp, un intreprinzator pasionat poate influenta si inspira si pe altii sa patrunda in lumea afacerilor si sa dezvolte ideea lor de business.

  1. Un antreprenor masoara succesul prin indicele de crestere al afacerii.

Un businessman cu adevarat implicat si informat cunoaste ca principalul motiv al initierii unei afaceri este sa reuseasca sa obtina cresterea acesteia. A fi la limita supravietuirii nu echivaleaza cu a avea succes. Cresterea afacerii inseamna intr-adevar atingerea succesului, deoarece poate fi masurata, fiind un indice clar ca ideea ta de afacere a fost validata de piata si consumatori.

  1. Oricine are abilitatea de a fi antreprenor.

In ciuda tuturor argumentelor contra, antreprenorii nu sunt nascuti, ei devin antreprenori prin experienta lor, prin dorinta de a oferi ceva mai mult lumii in care traiesc si de a inventa afaceri noi, care sa dezvolte si sa ofere solutii utile. Asadar, nu exista antreprenori innascuti. Prin autoeducare, pasiune si creativitate, oricine poate deveni un bun businessman.

Singurul indemn ramane sa nu te temi, sa ai incredere in fortele proprii si sa pui in practica afacerea ta. Succesul in antreprenoriat nu tine decat de forta proprie, de inventivitate si de crearea oportunitatilor, nu are legatura cu norocul sau cu circumstante externe.

Asadar, “risca” acum, munceste, construieste si dedica-te visului tau antreprenorial, iar succesul si dezvoltarea vor veni cu siguranta.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail marketing@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *