Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la radierea prin imputernicire a unei societati cu datorii la stat .

Doamna Elena Adam intreaba:

“Buna ziua,

Sora mea are o firma inregistrata in Romania, insa ea a plecat in SUA fara sa o inchida. Cum pot eu sa radiez societatea, pentru a nu mai genera datorii? Firma are deja declaratii nedepuse si datorii la stat.Va multumesc.”

Alexandra Alexa, Director juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

Multumim pentru intrebarea trimisa. Precum intuiati si dumneavoastra, daca firma despre care discutam nu si-a depus declaratiile la ANAF, nu a achitat darile si impozitele la stat pentru o perioada, atunci este foarte probabil sa aiba datorii. Acestea vor trebui achitate la zi inainte de a intreprinde procesul  de inchidere firma: dizolvarea, lichidarea si radierea societatii.

Daca exista datorii la stat sau terte persoane fizice sau juridice, in momentul publicarii in Monitorul Oficial a hotararii AGA / a deciziei asociatului unic care anunta dorinta de inchidere a societatii, creditorii vor dori rambursarea sumelor datorate, in procesul lichidarii. De aceea, achitarea datoriilor este un pas crucial.

Ulterior, urmatorul pas este dizolvarea, urmata de lichidarea societatii si intr-un final radierea acesteia. Daca firma a fost inregistrata de catre sora dumneavoastra, dar nu poate intreprinde semnarea actelor de inchidere a societatii, puteti sa realizati o imputernicire.

Astfel, veti fi imputernicita, printr-o declaratie la notar/ consulatul Romaniei din SUA sa aveti drept de semnatura in numele surorii dumneavoastra.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro.

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro 

www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *