7 obiceiuri pentru antreprenori de succes

7 obiceiuri de succes pe care orice antreprenor ar trebui sa le aiba

Se vorbeste despre antreprenoriat ca despre un stil de viata, iar a pasi in lumea business chiar implica o schimbare din partea ta. Insa, pentru a reusi trebuie sa te dedici in fiecare zi afacerii tale.

Iti prezentam 7 obiceiuri pe care le poti dezvolta pentru a fi in forma maxima pentru business-ul tau si nu numai.

1. Economiseste bani

Un obicei responsabil pentru un antreprenor este sa incerci sa nu cheltuiesti resursele tale financiare pe diverse obiecte sau investitii neprofitabile sau inutile. Creeaza-ti un obicei din a economisi spre exemplu, 20% din tot ceea ce investesti in firma si incearca sa-l respecti pe cat posibil. Asa iti dezvolti spiritul practic  si poate reprezenta baza unei libertati financiare viitoare.

2. Mentine-ti un program de odihna regulat

Chiar daca vor exista momente in care va fi nevoie sa petreci ore suplimentare la birou, incearca sa limitezi astfel de perioade. Cateva ore bune de odihna si respectarea orelor fixe de culcare, iti vor organiza mult mai eficient atat timpul petrecut cu familia, cat si munca. Un lucru pe care il ignora multi oameni de afaceri este odihna, de aceea ei sunt predispusi la oboseala cronica, dar pentru a conduce un business eficient ai nevoie de o minte limpede.

3. Pune accent pe dezvoltarea relatiilor de afaceri

Relatiile si networking-ul in business sunt esentiale. Construieste relatii de durata, bazate pe activitati si pasiuni comune cu alti antreprenori sau investitiori, iar in viitor vei avea numai de castigat, fie ca e vorba de un sfat, o parere avizata sau o colaborare etc.

4. Concentreaza-ti atentia pe afacerea ta

Nu te impacienta cand vine vorba de ceea ce trebuie sa faci sau cate pozitii trebuie sa ocupi, la inceput, in cadrul societatii pe care o infiintezi. Va fi greu si trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare, mai ales in primele luni de activitate.  In astfel de momente motivatia si dorinta de a continua tine doar de tine si de vointa de a reusi.

5. Gaseste-ti un mentor

Coreleaza acest obicei cu cel anterior mentionat, networking-ul, si vei obtine reteta unui start-up de succes.  Gaseste-ti un mentor din lumea antreprenoriatului, care sa iti ofere sfaturi pretioase si sa te indrume in directia dorita inca de la primii pasi in lumea business-ului. Nu iti fie teama sa ceri ajutorul unui mentor valoros, care sa iti ofere suportul necesar.

6. Nu mai investi (daca investitiile nu dau roade)

Fie ca vorbim despre implicarea personala in proiecte sau echipe deficitare, care nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine sau despre investitii de timp in dezvoltarea unor angajati sau servicii care nu dau rezultatele asteptate, ca antreprenor invata sa eviti astfel de situatii.  Inconjoara-te de persoane, echipe, angajati si alti antreprenori care te motiveaza sa te autodepasesti.

7. Invata sa spui nu

Daca esti un antreprenori la inceput de drum, probabil iti este teama sa refuzi anumite oportunitati sau anumiti clienti, care insa nu te ajuta sa te dezvolti. Invata sa nu spui intotdeauna da la orice propunere doar din curtoazie, fara a te gandi la rezultate, fie ca este vorba despre viata privata sau cariera. In viitor, vei deveni mult mai ocupat, iar riscurile vor presupune sacrificii mai mari, de aceea timpul tau este pretios si nu trebuie irosit pe diverse activitati pe care le accepti din simplul motiv ca nu stii cum sa le refuzi.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail marketing@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *