De ce fonduri nerambursabile vor putea beneficia antreprenorii debutanti pentru propriile afaceri ?

De ce fonduri nerambursabile vor putea beneficia antreprenorii debutanti -

SRL-D-ul este potrivit pentru antreprenorii aflati la prima afacere, iar inregistrarea la registrul comertului este gratuita. Aceste entitati pot solicita statului un sprijin financiar nerambursabil pana la 100% din valoarea proiectului de afacere.

Acesta se poate infiinta la ONRC in baza O.U.G nr. 6/2011, ce reglementeaza stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii aflati la debutul in afaceri.

SRLD-ul cu asociat unic poate fi inregistrat doar de catre antreprenorii aflati la inceput de drum si care nu au mai ocupat in trecut functiile de administrator sau asociati in alte intreprinderi in spatiul economic european. Societatea cu raspundere limitata debutanta poate avea maxim cinci asociați, iar ei vor respecta regula privind debutul in afaceri, stipulata mai sus.

Infiintarea acestui tip de societate este scutita de taxe, costurile pentru inmatriculare la ONRC fiind, practic, inexistente.

Pentru infintarea unui SRL-D antreprenorii vor depune minim 200 de lei, acesta reprezentand capitalul social minim prevazut in legea societatilor nr.31/1990 si vor achita onorariile percepute de notarii publici pentru specimenele de semnatura ale reprezentantilor, daca ei aleg aceasta varianta.

Poti obtine cateva zeci de mii de euro!

Un SRL-D este eligibil atat timp cat programele de finantare sunt disponibile acestei societati cu raspundere limitata inregistrata in conditii normale, cu respectarea regulilor de eligibilitate mentionate in ghidul solicitantului.

In anul 2016 societatiile debutante puteau primii un sprijin de cel mult 10.000 de euro pentru lansarea afacerii, insa acest program nu va mai fi lansat in acest an. Ajutorul primit era de cel mult 50% din valoarea proiectului, astfel antreprenorii trebuiau sa contribuie cu aceeasi suma de bani, dar trebuiau sa acopere in intregime cheltuielile neeligibile.

In anul 2017 societatiile debutante au la dispozitie doua programe de finantare, in care aceasta se acorda 100% din valoarea eligibila a proiectului, cel mult 70.000 de euro.

PROGRAME DE FINANTARE, Reinvent Consulting

Start-up Nation, un progam de finantare in premiera

Programul de finantare Start-up Nation va functiona in premiera in acest an, excluzand alte programe de finantare din aceste fonduri nationale, printre care se numara programul SRL-D sau programul START.

Bugetul disponbil va fi suficient pentru finantarea anuala a unui numar impresionant de proiecte, aproximativ 10.000 de societati urmand de a primi sprijin pana la 44.000 de euro.

In acest program de finantare sunt eligibile doar pentru intreprinderile inregistrate la ONRC dupa data de 30 ianuarie 2017.

Conform condiitilor publicate in prezent, vor fi aprobate numai investitiile realizate in zonele urbane si regiunile mai putin dezvoltate, fiind acceptata si regiunea Bucuresti-Ifov.

Lansarea acestui program este estimata pe 2 mai 2017, insa respectarea acestei date este conditionata de publicarea normelor metodologice de implementare in perioada ce urmeaza.

Normele de implemntare pentru care stabilesc drept de cheltuieli eligibile sunt urmatoarele:

 • achizitia de echipamente, instalatii de lucru, utilaje;
 • achizitia de echipamente IT si software-ul necesar functionarii acestora;
 • plata chiriei spatiului in care se desfasoara activitatea;
 • achizitia unor mijloace de transport marfuri, cu exceptia autoturismelor de teren;
 • realizarea unei pagini web, atunci cand societatea nu are deja un site. In acest caz, cheltuiala maxima eligibile este de 10.000 de lei, fara TVA.

Publicarea normelor metodologice finale ar putea suporta cateva modificari importante , cum ar fi:

 • includerea in categoria cheltuielilor eligibile a salariilor si a contribuțiilor sociale, dar si a TVA-ului;
 • departajarea proiectelor in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute si nu conform principiului „primul sosit, primul servit”.
 • acordarea a 22.000 de euro pentru un angajat si a unui ajutor de 44.000 de euro pentru doi angajati;

Sansle mari de a primi finantare vor avea parte afacerile propuse in urmatoarele activitati:

 • Activitati IT;
 • Activitati de productie , industrii creative;
 • Alte servicii;
 • Comert.

CLICK AICI pentru a afla CUM POTI OBTINE FINANTARE PRIN START-UP NATION 2017!

Sprijin pentru activitatiile care se vor dezvolta in spatiul rural

Programul National de Dezvoltare rurala (PNDR) le ofera antreprenrilor prin intermediul submasurii 6.2, un sprijin de 50.000 sau 70.000 de euro ca infiintarea unor firme cu activitati non-agricole in spatiul rural.

Comitetul de Monitorizare a PNDR a anuntat deschidera acestui program in cursul lunii aprilie al acestui an, bugetul total disponibil pentru acest an fiind de 18,3 milioane de euro, ceea ce ar corespunde unui numar de cel mult 366 de proiecte in 2017.

In cadrul acestui program antrepenorii pot accesa un ajutor nerambursabil in valoare de :

 • 50 000 de euro pentru infiintarea unor firme cu activitati de servicii;
 • 70 000 de euro pentru inființarea unor pensiuni agro-turistice, activitati medicale si veterinare sau activitati de productie.

Cum se va derula un proiect aflat in cadrul acestei linii de finantare

 • dupa semnarea contractului de finantare, beneficiarul va primi un avans de 70% din valoarea ajutorului total;
 • antreprenorul va avea la dispozitie un termen de noua luni pentru demararea proiectului si un termen de cinci ani pentru finalizarea sa;
 • banii pot fi folositi pentru realizarea investitiei initiale, dar si pentru plata salariilor, a contributiilor sociale, a chiriilor pentru spatiile de productie sau prestare a serviciilor;
 • de asemenea, fondurile incasate pot fi utilizate pentru achizitia de materii prime, plata utilitatilor, realizarea unui site de prezentare sau alte cheltuieli considerate necesare de catre beneficiar;
 • afacerea trebuie sa genereze incasari de minimum 30% din valoarea primei transe incasate, in caz contrar fiind reziliat contractul de finantare, urmand a se recupera avansul platit;
 • daca planul de afaceri a fost implementat corect, iar societatea a obtinut veniturile scontate, finantatorul va achita si transa finala de 30% din ajutorul de 50.000 de euro sau 70.000 de euro.

Ce te opreste sa incepi chiar azi o afacere?

Ai nevoie de asistenta in procedul juridic de infiintare firma? Noi suntem langa tine!

Suna acum pentru o programare si incepe colaborarea cu partenerul tau de incredere, Reinvent Consulting!

Pentru detalii si lista completa a tarifelor: CLICK AICI!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *