Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la solutionarea unor probleme legate de existenta unei societati cu sediul social intr-un bloc de locuinte, care functioneaza fara aprobarea vecinilor.

Domnul Mihai Antonescu intreaba:

“Buna ziua,

Locuiesc in bloc cu asociatie de proprietari legala si detin un apartament proprietate particulara situat la etajul 1. Sub apartamentul meu s-a infiintat o firma in care se desfasoara cursuri de pictura fara acordul meu sau al asociatiei. Ce obligatii are detinatorul firmei, care este in acelasi timp si presedintele asociatie? Ce pot sa intreprind ca sa se reglementeze situatia ? Va multumesc.”

Doamna Alexandra Alexa, Director juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

In privinta chestiunii prezentate de dumneavoastra, in primul rand trebuie sa va asigurati ca firma despre care vorbiti nu are acceptul a minim patru vecini de pe scara. De obicei se accepta doar dosarele in care vecinii proximi aproba folosirea spatiului ca sediu cu activitate. Exista si cazuri in care un dosar de infiintare firma sa obtina aprobarea Registrului daca oricare 4 vecini de pe scara isi dau acceptul pentru stabilirea unui sediu social in acel imobil.

De aceea, verificati daca aceasta consitie este indeplinita si daca are toate avizele si autorizatiile valide. In plus, din moment ce proprietarul apartamentului si al firmei este presedintele asociatiei, ar trebui sa discutati direct cu aceasta pentru a rezolva situatia in termeni cat mai amiabili. Puteti cere sa vedeti documentele si eventual, daca exista reclamatii din partea mai multor locatari in privinta activitatii firmei (zgomot, locuri de parcare ocupate de clienti etc.), puteti discuta in cadrul unei intalniri.

Daca in cadrul acestei discutii nu reusiti sa ajungeti la solutionarea conflictului pe cale amiabila, puteti face apel la instanta.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *