Infiintari firme cetateni straini – procedura si acte necesare

Infiintari firme cetateni straini Reinvent Consulting
Infiintari firme cetateni straini Reinvent Consulting

Articol actualizat aprilie 2020.

Infiintari firme cetateni straini – care este procedura infiintarii unei firme cu asociat persoana fizica sau juridica din alt stat?

In ultimii ani tot mai multi cetateni straini au ales Romania ca un loc favorabil pentru inceperea unei afaceri. Insa, de multe ori, acestia nu sunt mereu disponibili pentru deplasari si birocratia de la Registrul Comertului ii descurajeaza. Iata care este procedura completa pentru infiintari firme cetateni straini si ce solutii exista pentru a scapa de cozi si deplasari multiple la Registrul Comertului.

Infiintarea unui SRL cu unul dintre asociati persoana fizica de alta cetatenie decat cea romana va necesita anumite documente traduse si legalizate in limba romana, conform cerintelor legale de infiintare a unei firme in Romania.

Iata lista documentelor necesare in procesul de inregistrare al unei societati de catre un asociat cetatean strain, persoana fizica:

 • Copie tradusa si legalizata dupa actul de identitate al cetateanului strain (ex: pasaport);
 • Declaratie de asociat, pe propria raspundere, care poate fi data in fata unui notar/ avocat din Romania sau tara de resedinta, ulterior fiind tradusa si legalizata in tara noastra;
 • 3-5 denumiri pentru viitoarea societate;
 • Dovada sediului social; detalii despre sediul social: CLICK AICI!
 • Specimenul de semnatura al administratorului;
 • Codurile CAEN pe care doriti sa le adaugati in actul constitutiv al firmei.

In cazul persoanelor juridice inregistrate in alte tari, dar care vor sa infiinteze societati in calitate de asociati in Romania, sunt necesare urmatoarele acte:

 • Certificatul/ dovada de inregistrare din tara in care compania este infiintata;
 • Copie tradusa si legalizata dupa actul de identitate al asociatului/ asociatilor care intra in componenta societatii straine (ex: pasaport);
 • Certificat de bonitate bancara.

In cazul in care asociatii straini care infiinteaza afaceri in Romania nu pot fi disponibili pentru administrarea societatii, fiind stabiliti in alta tara, se recomanda intocmirea unui imputerniciri a asociatului/ administratorului care poate semna in numele asociatilor straini. Astfel, nu e nevoie ca pentru orice modificare a actelor firmei sa existe probleme cu semnarea acestora de catre asociati.

Esti cetatean strain si intentionezi deschizi o firma in Romania? Vrei sa eviti birocratia de la Registrul Comertului? Reinvent Consulting este solutia pentru tine in vederea realizarii procesului de infiintari firme cetateni straini.

Preturi imbatabile si operatiuni rapide! Noi ne ocupam de dosarul infiintarii, de la redactare, pana la depunerea si ridicarea dosarului.

Infiintare SRL asociat unic: 350 lei (Bucuresti si Ilfov); 450 lei (alte judete). Preturile includ toate taxele.

Pentru infiintari firme cu 2 sau 3 asociati, se adauga (in functie de situatie) la pretul mentionat pentru SRL cu asociat unic:

 • 50 RON pentru fiecare asociat in plus (persoana fizica);
 • 100 RON pentru fiecare asociat in plus (persoana juridica);
 • 500 RON pentru fiecare asociat in plus (cetateni straini), ca urmare a procedurii speciale ce trebuie indeplinita;

Aboneaza-te la newsletter!

Aboneaza-te la newsletter!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 14 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

 

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *