Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!Intrebarea de astazi se refera la diferenta dintre autorizarea la terti, la sediul social si autorizarea la un punct de lucru.

Doamna Teodora Parvu intreaba:

“Buna ziua,

Vreau sa infiintez o societate, un SRL. Care este diferenta dintre autorizarea la terti, autorizare la sediu sau la un punct de lucru, deoarece imi sunt neclare? Va multumesc.”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

In momentul in care va decideti sa deschideti o societate, pentru a avea activitate trebuie sa va autorizati activitatea la sediul social, la punctul de lucru sau la terti. Concret, acestea se refera la locul unde se va factura si unde veti presta activitatea economica propriu-zisa.

Daca alegeti sa aveti un sediu social pe propriul apartament sau casa, proprietate personala si declarati activitate la sediul social, este posibil ca destinatia imobilului sa fie schimbata, ceea ce se traduce in marirea impozitului achitat pe respectivul spatiu. Acest lucru se intampla deoarece destinatia de spatiu de locuit se schimba in cladire unde se desfasoara activitate economica de catre o persoana juridica.

In cazul autorizatiei la terti acest lucru presupune ca veti factura si presta servicii la terti, adica la sediul clientilor. Aceasta autorizatie va poate fi de ajutor, daca vreti sa evitati cazul majorarii impozitului de mai sus.

In final, autorizarea la un punct de lucru presupune sa aveti un contract de la un spatiu unde autorizati activitate economica.  Spre exemplu daca vreti sa incepeti o afacere de curierat, veti autoriza activitate la punctul de lucru, un depozit, unde sa pastrati coletele pana la procesare si livrare.

Asadar, orice varianta alegeti din cele de mai sus, este obligatoriu sa precizati unde veti avea activitatea economica.

Daca doriti, Reinvent Consulting va poate ajuta in privinta tuturor punctelor de mai sus, atat pentru infiintare, autorizare activitati, cat si deschidere punct de lucru.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

3 Comments

  1. Andreea 19 September 2017 Reply
    • Reinvent Consulting 19 October 2017 Reply
  2. Anda 3 April 2018 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *