Stiai ca, daca angajezi tineri absolventi, primesti lunar 900 lei din partea statului timp de 1 an!

Daca angajezi tineri absolventi, primesti lunar 900 lei din partea statului timp de 1 an!

Firmele care angajeaza tineri absolventi vor primi o subventie lunara de 900 de lei pentru fiecare absolvent de liceu sau studii superioare.

Conform prevederilor  Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, firmele pot beneficia de o subventie de  900 lei, timp de 12 luni, pentru fiecare angajat proaspat absolvent de studii liceale sau studii superioare.

Singura conditie pentru ca aceasta subventie sa fie acordata persoanelor juridice este ca societatea sa angajeze absolventii pe o perioada nedeterminata, in baza unui Contract Individual de Munca si pe o pozitie incadrata in codul COR.

In cazul absolventilor cu handicap de orice natura, perioada pentru care se acorda aceasta subventie este echivalenta cu 18 luni.

Aceasta subventie este acordata proportional cu timpul lucrat de fiecare absolvent, inclusiv concediul de odihna, cu exceptia perioadei cand contractele de munca intre angajati si angajator sunt suspendate.

O alta conditie pentru a beneficia de acest ajutor de la stat este ca societatea sa pastreze relatiile de munca cu absolventii pentru cel putin 18 luni. Altfel, firmele sunt obligate sa restituie sumele primite, inclusiv dobanda.

Ce se intelege prin absolvent?

Cei care abia si-au terminat studiile liceale sau de licenta si au o diploma de absolvire, altfel nu poate fi considerat absolvent, doar pe baza incheierii tuturor examinarilor.

 „In sensul prezentei legi (Legea somajului), prin absolvent al unei institutii de invatamant se intelege persoana care a obtinut o diploma sau un certificat de studii, in conditiile legii, in una dintre institutiile de invatamant gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat in conditiile legii”, conform Legii nr. 76/2002.

Angajatorii trebuie sa incheie o conventie cu agentiile teritoriale de ocupare a fortei de munca.

Pentru incheierea acestei conventii, angajatorul depune urmatoarele documente:

  • un tabel nominal cu absolventii incadrati in munca;
  • copii act de indentitate al absolventului, actul in baza caruia au fost incadrati in munca, diploma  de absolvire;
  • o declaratie pe propria raspundere a absolventului ca la data absolvirii studiilor nu avea raporturi de munca sau de serviciucu alta firma;
  • o declaratie pe propria raspundere a angajatorului, din care sa rezulte ca posturile pe care au fost incadrati absolventi in conditiile legii nu sunt posturi de munca reinfiintate dupa sase luni de la desfiintarea acestora;
  • o declaratie pe propria raspundere a angajatorului, din care sa rezulte ca absolventii incadrati in munca nu efectueaza rezidentiatul.

Ai nevoie de servicii de salarizare si administrare personal? Reinvent Consulting iti vine in ajutor!

CLICK AICI pentru DETALII si TARIFE! 

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *