5 lucruri in care trebuie sa investesti pentru a avea un business stabil

5 lucruri in care trebuie sa investesti pentru a avea un business stabil Reinvent Consulting
5 lucruri in care trebuie sa investesti pentru a avea un business stabil Reinvent Consulting

Ai un business si vrei sa mearga cat mai bine? Nu se va intampla peste noapte, nu se va intampla fara sa misti un deget, nu se va intampla fara stres, efort si devotament. Insa se va intampla sigur daca muncesti cu perseveranta. Iar pentru a evita pe cat posibil probleme in demersul tau, iti prezentam 5 aspecte de luat in considerare astfel incat sa fii unul dintre invingatori in lumea antreprenoriatului.

  1. Imagine

Multe afaceri mici reduc bugetele dedicate dezvoltarii unei imagini care sa se diferentieze de competitie, precum si bugetele pentru un design special al produselor sau serviciilor oferite. Aceste lucruri pot duce la un esec iminent. Conform unui studiu realizat de Universitatea din Missouri, un consumator va acorda cea mai multa atentie logo-ului produsului si prezentarii in general. Asadar, nu uita ca invelisul conteaza, mai ales daca esti intr-un domeniu in care competitia este mare.

Un punct de diferentiere legat de un brand puternic, cu un design placut iti va asigura un loc mai sigur la masa jucatorilor din domeniu. Investeste intr-o strategie de creare si dezvoltare a unui brand cu un design aparte, simplu si usor de intiparit in mintea clientului.

Creeaza elemente memorabile legate de brand-ul tau: logo, carti de vizita, website-ul de prezentare sau consumabile si echipamente branduite. Toate acestea se vor intipari in mintea partenerilor, clientilor care iti vor trece pragul, iar acest lucru iti va aduce atat vanzari cat si brand awarness.

  1. Marketing

Una dintre cele mai mari greseli ale unui antreprenor este sa aleaga sa isi faca singur strategia de marketing. Este de inteles faptul ca iti iubesti munca si consideri ca tu poti spune cel mai bine povestea business-ului tau, insa nu subestima aptitudinile unui manager de marketing. Daca nu ai calificari in marketing sau branding, cea mai buna solutie este fie sa iti angajezi un specialist in domeniu, fie sa apelezi la o agentie.

Investeste in angajati sau lucreaza cu o echipa externa, care sa iti creez un plan pe termen lung pe care sa il respecti in tot ceea ce promovezi.

Marketing inseamna sa iti trasezi o strategie pe termen lung, sa iti cunosti publicul-tinta si sa cercetezi ce anume isi doresc de la un produs sau un serviciu ca al tau.

  1. Tehnologie

Investitia in echipamente si tehnologie superioara este esentiala in viata unui business, mai ales a unuia de proportii mici. Programe si soft-uri de comunicare, organizare de documente si arhivare sau sisteme de project management si task management vor aduce un plus de productivitate in cadrul echipei tale.

Insa exista si 2 elemente tehnologice importante, pe care nicio afacere nu trebuie sa le scape din vedere:

  • Serviciu Clienti – asigura-te ca un client care are intrebari legate de serviciile tale, sa poata fi lamurit cat mai repede. Sau cerintele unuia nemultumit sunt procesate in mod corespunzator.
  • Website-ul de prezentare trebuie sa aiba toate datele de contact si sa poate fi usor de accesat de clienti. Investeste in mentenanta si in dezvoltarea sa. Te va ajuta sa te faci remarcat si sa atragi cat mai multi clienti.

Cele doua servicii de mai sus raman extrem de importante pentru ca iti vor arata ca o investitie majora si aparent inutila la inceput, se va recupera in cateva luni si iti va aduce profit.

  1. Consultanta juridica

In pofida faptului ca te-ai intreba probabil „De ce sa apelez la experti juridici sau sa avocati?”, raspunsul e mai simplu de cat te-ai astepta.  E vorba despre protectie impotriva oricaror eventuale probleme legale, precum si un mod de a te mentine la curent cu ultimele modificari in domeniul juridic, care iti pot afecta business-ul.

De ce sa iti ocupi timpul cu drumuri la Registrul Comertului sau la alte institutii, cand poti externaliza.

Consulta oferta Reinvent Consulting si afla cum iti putem ajuta afacerea sa creasca armonios: CLICK AICI!

  1. Servicii de contabilitate

Externalizeaza serviciul de contabilitate iti salveaza atat resursele finaciare, dar iti ofera si posibilitatea sa ai mai mult timp la dispozitie pentru lucrurile care pot fi solutionate de tine ca antreprenor.

Nu e nevoie sa inveti termenele de depunere a declaratiilor sau sa incerci sa deprinzi formule de calcul pentru diverse impozite, ori sa inveti cum se lucreaza in diverse programe de salarizare.

Pentru asta si pentru ca tu sa fii intotdeauna linistit ca firma ta este in legalitate, exista experti contabili si consultanti financiari care sa te indrume.

Afla cum te pot ajuta expertii financiari si contabilii Reinvent Consulting: CLICK AICI!

In final, nu uita ca afacerea ta va fi pe maini bune daca investesti in dezvoltarea anumitor parti esentiale, fie ca vorbim despre majorarea bugetului de marketing sau de achizitia unui abonament de contabilitate.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *