Succesiune firma – ce trebuie sa stii daca vrei sa lasi afacerea ta pe maini bune?

 Succesiunea in afaceri – ce trebuie sa stii daca vrei sa lasi afacerea ta pe maini bune inainte sa te pensionezi-

Multi antreprenori isi cresc afacerile in ani de zile, insa uneori devine obositor si incep sa se gandeasca la o bine-meritata vacanta. Mai lunga… Daca te gandesti sa te retragi din antreprenoriat si vrei sa iti lasi afacerea pe maini bune, iata de ce trebuie sa tii cont cand iti alegi succesorii in business.

  1. Planul de succesiune

Cel mai important pas este sa stabilesti un plan de succesiune care sa seteze obiectivele, responsabilitatile noului asociat si eventualele probleme care pot aparea. In plus, analizeaza situatia firmei, alege un succesor pe masura si gandeste-te care ar putea fi scenariile care te-ar putea implica din nou drept consilier sau factor decisiv in societatea pe care doresti sa o parasesti.

Un bun plan de succesiune trebuie tratat ca un plan de afacere. Trebuie sa ai o viziune clara despre ce “mostenire” vrei sa lasi in societate, cum vezi dezvoltarea societatii pe urmatorii 5-10 ani si care sunt valorile si obiectivele care trebuie pastrate in afacere, indiferent de noul proprietar.

  1. Alegerea unui succesor

Fie ca te gandesti sa numesti drept nou asociat un membru al familiei, un prieten sau un partener de incredere, trebuie sa analizezi care sunt punctele tari pe care le-ai adus tu in firma si care trebuie pastrate de noul detinator, precum si care au fost greselile si competentele pe care nu le-ai stapanit prea bine pana acum. 

  1. Gandeste-te la un cumparator/ Cauta investitori

Daca in viitor vrei sa iti vinzi afacerea, nu sa o cresti sau sa devina afacere de familie, gandeste-te cine ar fi potentialii cumparatori si analizeaza alegerile lor. Aceasta analiza te va ajuta sa ceri pretul de vanzare corect.

Insa, daca planul tau este sa continui afacerea in familie, atunci identifica potentiali investitori. Modeleaza planurile de viitor si ofera know-how in functie de acesti investitori, iar in cativa ani pregateste-ti succesorul sa accepte investitia si sa dezvolte in continuare business-ul.

Indiferent ce vei alege si cum vei actiona, afacerea ta merita mai mult! Reinvent Consulting iti ofera servicii complete, indiffrent daca alegi sa transferi afacerea familiei/ unui alt asociat sau sa vinzi compania.

Iti oferim servicii de CESIUNE FIRMA la preturi imbatabile in piata :

  • Cesiune prin majorare de capital social cu includere/ excludere asociat – de la 1060 RON (toate taxele incluse) Durata procedurii este de 2 saptamani.
  • Cesiune fara majorare de capital social cu includere/ excludere asociat – de la 590 RON (toate taxele incluse). Durata procedurii este de 2 luni.

Detalii : CLICK AICI!

 

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail marketing@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *