5 pasi pentru o minte calma si puternica

5 pasi minte calma si puternica Reinvent Consulting
5 pasi minte calma si puternica Reinvent Consulting

“Ramai calm in orice situatie deoarece linistea inseamna putere.“ – Joyce Meyer

Daca esti calm, infrunti problemele mult mai lucid si mai practic. Daca nu lasi lucrurile urate sa te afecteze ai 100% sanse sa fii, dar mai ales sa ramai FERICIT!

E alegerea ta daca te lasi rapus de negativism, probleme, oameni mai putin bine-voitori, sau alegi ce sa alegi din ce te inconjoara si mergi in fata, neafectat. Bun, dar pentru ca nu esti un robot, iti prezentam 5 pasi prin care poti controla emotiile, gestiona situatiile stresante si astfel sa iti pastrezi mintea intr-o stare de pace. Un om puternic ia decizii corecte, daca ramane calm si nu se lasa influentat la prima reactie de furie.

Pas 1: Limbaj si cuvinte cu sens pozitiv

Daca treci prin viata ca si cum ar fi o lupta si te trezesti pentru a “lupta cu o noua zi”, corpul tau va fi intr-o stare de stres continuu.

Constientizeaza puterea cuvintelor pe care le utilizezi, alege un limbaj mai putin apasator, foloseste cuvinte care te relaxeaza, evita limbajul care te mentine  intr-o stare de constanta apasare.

Pas 2: Scapa de tensiune

Priveste cu atentie pozitia corpului tau. Ai umerii relaxati? Respiri agitat? Pulsul e ridicat? Cat de incordat esti? Incearca sa-ti relaxezi musculatura. Descreteste fruntea…

Pas 3: Ramai ancorat in timpul prezent!

Cand simti ca esti gata sa te enervezi (mai tare decat ai facut-o deja), lasa gandurile legate de trecut sau viitor sa curga si axeaza-te doar pe momentul prezent. Exact clipa prezenta.

Exercitiu: Asculta trei zgomote pe care le auzi chiar acum cand citesti acest articol, observa trei culori pe care le vezi in fata ta. Deconecteaza-te. Vezi ce e in jurul tau acum. 

Pas 4: Fii ca cerul – nori vin si nori trec, dar cerul ramane acelasi…

Lasa gandurile si sentimentele tale sa intre si sa iasa din mintea si sufletul tau, ele se schimba mereu.

Lasa emotia – fie negativa sau pozitiva sa isi faca efectul de moment, traieste clipa si mergi mai departe. Te superi? Simte supararea, dar elibereaza-te de ea si continua.

Aminteste-ti ca atunci cand reactionezi la ceva, dupa ce incidentul s-a terminat, de fapt reactionezi la memoria acestuia, nu la incidentul propriu-zis. Deci, lasa problemele sa plece!

Pas 5: Fericire versus Realizari

Este important sa ai obiective, deoarece este interesant sa lucrezi pentru a le atinge si este si mai interesant cand ajungi sa le vezi indeplinite. Satisfactia de a duce la bun sfarsit scopul pentru care ai muncit compenseaza greutatile, piedicile si problemele pe care a trebuit sa le depasesti.

Ai rabdare, lucrurile nu vor iesi intotdeauna asa cum ti-ai propus, insa nu uita sa fii fericit in fiecare zi. Bucura-te ca esti sanatos, ca ai familie, ca ai un job, ca ai o afacere, ca ai ceva. Toti avem ceva! Pentru care merita sa fim recunoscatori.

Daca astepti sa atingi un scop pentru a te bucura, peste ani o privesti  in urma si vei observa ca ai pierdut cea mai mare parte din viata…fara sa traiesti esentialul, doar superficialul! Asadar… zambeste, lupta, traieste!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *