Antreprenoriat: da sau ba? Check-list pentru antreprenorul la inceput de drum

antrepenoriat Reinvent Consulting
antrepenoriat Reinvent Consulting

Antreprenoriat: da sau ba? De la indentificarea tipului de business potrivit calificarilor tale si pana la  aducerea pe piata a ceea ce are nevoie publicul tau tinta este cale lunga…Cu toate acestea nu exista o modalitate mai buna de a invata si de a reusi decat daca faci primul pas. Bun si care este primul pas? Dar al doilea? Check-list pentru antreprenorul la inceput de drum.

1. Antreprenoriatul: cum sa determini daca ti se potriveste sau nu?

Check-list:

 • Care este toleranta ta fata de risc?
 • Preferi un salariu constant sau castiguri potential nelimitate in schimbul riscului?
 • Iti poti asuma responsabilitati diferite in fiecare zi? 
 • Daca ai deja o idee de afaceri, esti cu adevarat pasionat de asta?
 • Ai sprijinul familiei, prietenilor (cel putin la nivel moral)?
 • Esti un bun factor de decizie?

2. Cum sa-ti descoperi pasiunile si sa le transformi in profit?

Daca intentionezi sa ai sanse de succes in lumea antreprenoriatului, motivele pentru care te apuci de business trebuie sa fie “curate”.

Simpla exploatare a unei oportunitati de piata pe care ai identificat-o nu va dura prea mult timp. Daca nu esti cu  adevarat pasionat, tentatia de a renunta in fata primelor (inevitabile) esecuri va deveni o optiune din ce in ce mai atragatoare.

Check-list:

 • Care sunt hobby-urile tale preferate?
 • Cand lucrezi cel mai bine? Dimineata, seara?
 • Ce iti place sa faci?
 • Despre ce subiecte poti scrie cu usurinta?
 • Despre ce iti place sa vorbesti cu prietenii si familia?
 • Care sunt abilitatile tale cele mai puternice?
 • Exista subiecte la care esti expert?

3. Ce tip de idee de afaceri ti se potriveste cel mai bine?

Check-list:

 • Servicii – daca ai un set de abilitati care sunt la mare cerere, cum ar fi dezvoltarea de site-uri, designul grafic, scris, content marketing sau esti freelancer, consultant, atunci poate fi o idee buna sa iti faci o afacere bazata pe serviciile pe care le poti presta.
 • Produse fizice –  daca ai  o idee pentru a lansa pe piata un produs fizic, fie ca scrii o carte, fie ca vei produce urmatorul accesoriu pentru  iPhone sau orice altceva, la final produsele fizice trebuie sa fie vandute fie in punct fizic, fie online (si-ti vei deschide un magazine online sau vei lucra cu platforme deja existente). Poti demara parteneriate cu alte companii in vederea  unor promotii comune, stabilirii unor acorduri de distributie, parteneriate de marketing.
 • Produse digitale – de la scrierea si vanzarea de carti electronice la predarea cursurilor online, realizarea de sabloane de design grafic, lansarea si intretinerea unei reviste online, ateliere online, seminarii de formare si multe altele, o afacere digitala bazata pe produse poate fi atractiva din mai multe motive. Odata ce iti creezi produsul, acesta poate trai pe piata de-a lungul anilor fara a fi nevoie de actualizari majore, daca gasesti nisa potrivita, pe care sa aplici cele mai bune strategii de marketing.
 • Blogging – poti alege sa incepi prin a avea un blog si sa iti construiesti autoritatea in zona ta de interes. Scrie despre subiectele pentru care ai o pasiune, activeaza in mediul online, comunica. Decide cum vei monetiza traficul care vine pe blog, formeaza-ti tactica de promovare.
 • Podcasting-ul – incepe prin a inregistra cateva episoade discutand despre diferite probleme si provocari pe care le-ai identificat pe domeniul tau, ia cateva interviuri expertilor din nisa ta, promoveaza primele episoade celor pe care ii stii ca impartasesc aceleasi interese. Apoi, vei fi gata sa contactezi sponsori si sa vinzi spatiu publicitar pe podcast.

4. Ce urmeaza? Infiintarea firmei.

Cum te pot ajuta expertii Reinvent Consulting:

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *