Cum se pierde codul de TVA si cum te poti reinregistra in scop de TVA?

Cum se pierde codul de TVA si cum te poti reinregistra in scop de TVA Reinvent Consulting
Cum se pierde codul de TVA si cum te poti reinregistra in scop de TVA Reinvent Consulting

Esti antreprenor? Esti inregistrat in scop de TVA? Afla care sunt situatiile in care ANAF  anuleaza codul de TVA si cum te poti reactiva.

1.Firma este declarata inactiva fiscal

Situatii care duc la inactivitate fiscala:

 • Pe parcursul unui semestru calendaristic nu depune situatia contabila/ declaratii fiscale obligatorii;
 • Evita controalele fiscale;
 • Este inregistrata mentiunea de suspendare activitate temporara la Registrul Comertului
 • Durata de functionare a firmei a expirat;
 • Societatea nu mai are organe statutare;
 • Sediul social a expirat (durata contractului pentru folosire spatiului cu scop de sediu social)

ANAF reactiveaza firma daca sunt remediate situatiile care au dus la la inactivitatea fiscala.

Conditii obligatorii pentru reactivare: societatea sa nu aiba datorii la stat si sa aiba sediul social activ.

Nu ai un sediu social? Avem noi. Click aici pentru oferta.

2.In cazierul fiscal al asociatilor/  adminstratorilor  sau a societatii comerciale in sine sunt inregistrate fapte prevazute la art. 4 alin (4) lit. a) din OG nr. 39.

Reobtinerea codului de TVA este posibila daca faptele inscrise in cazierul fiscal sunt sterse, incepand de la data comunicării deciziei de înregistrare în scopuri de TVA.

3. Nu sunt depuse deconturi de TVA – pe parcursul a 6 luni consecutive.

Reinregistrarea in scop de TVA are loc prin trimiterea deconturilor de taxa nedepuse la termen si pe baza unei cereri catre ANAFprin care firma isi ia responsabilitatea sa depuna la timp deconturile respective.

4. Deconturile pe „zero” aduc anularea codului de TVA – daca in deconturile de taxa depuse pentru 6 luni consecutive nu au fost facute achizitii de bunuri/servicii si nici livrari de bunuri/prestari de servicii realizate in perioada de raportare mentionata.

Firma se poate reinregistra in scopuri de TVA pe baza unei declaratii pe propria raspundere catre ANAF,  prin care isi asuma faptul ca va  avea activitate economica.

5. Cifra de afaceri anuala este mai mica de 65.000 de euro.

Atentie!

 • Verifica valabilitatea sediului social/ punctelor de lucru. Daca acestea expira Registrul Comertului trimite automat informare catre ANAF pentru inactivarea societatilor cu sediul expirat.
 • Fii atent la notificarile trimise de catre ANAF.  Daca o firma are anumite situatii de remediat din punct de vedere fiscal/ juridic este informata in prealabil pentru  a rezova la timp eventualele neconformitati.

Indiferent ca vrei sa te inregistrezi ca platitor de TVA, fie sa te reinregistrezi  in scop de TVA, expertii contabili Reinvent Consulting  pot sa desfasoare aceste operatiuni in cele mai bune conditii de caliatate si profesionalism.

Expertii financiari Reinvent Consulting te pot ajuta cu inregistarea in scop de TVA si reactivarea societatii la ANAF.

 • Obtinere cod special de TVA: 250 lei (durata aproximativ 2-3 saptamani)
 • Obtinere cod normal de TVA: 500 lei (durata aproximativ 4 saptamani)
 • Reactivarea societate la ANAF: 250 lei

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *