Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT! Despre reactivarea unei societati la ONRC si stergerea faptelor din cazierul fiscal

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv! Intrebarea de astazi se refera la reactivarea unei societati la ONRC si stergerea faptelor din cazierul fiscal.

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Domnul Stoiniceanu Marius intreaba:

“Buna ziua,

Am o firma inactiva din cate se pare, desi a fost suspendata activitatea in 2009 la Registrul Comertului si vreau sa o reactivez, pentru a sterge actele din cazier si ulterior sa o radiez. Se poate realiza aceasta procedura? Care ar fi durata de timp pana la solutionare? Multumesc.”

Domnul Victor Galbinasu, Consilier Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

In prima instanta, va fi nevoie sa verificati daca la ANAF nu cumva societatea apare ca fiind inactiva si sa aflati motivul acestei inactivitati. In cazul in care ati optat pentru suspendarea temporara a activitatii la ONRC in anul 2009, aceasta masura a fost valabila doar pentru urmatorii 3 ani, adica pana in anul 2012.

Dupa aceasta perioada, firma a reintrat in activitate, iar declaratiile si alte mentiuni necesare, trebuiau realizate de asociat/ asociati. De aceea, daca firma e declarata inactiva la ANAF, una dintre probleme ar putea fi sediul social expirat sau nedepunerea declaratiilor restante din 2012 pana in prezent.

Daca spuneti ca aveti fapte inscrise in cazierul fiscal, e posibil ca aceste doua sa fie cauzele pentru probleme societatii si pentru datoriile adunate de dumneavoastra in calitate de asociat, in cazier.

Asadar, dupa ce aflati care e motivul inactivitatii, acesta trebuie solutionat (schimbare sediu social, depunerea declaratiilor restante la ANAF, etc.) si ulterior firma trebuie dizolvata si radiata, conform legii.

Intreaga solutionare ar putea dura pana la cateva luni. Doar dizolvarea si radierea societatii poate dura pana la 2 luni, in timp ce schimbarea sediului dureaza intre 5- 14 zile lucratoare, in functie de locatia sediului social (in Bucuresti sau in alt judet din tara).

Daca aveti nevoie de informatii sau doriti sa colaboram pe aceasta speta, va stam la dispozitie. ”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *