10 caracteristici ale unui om puternic

10 caracteristici ale unui om puternic Reinvent Consulting (1)

Caracterul unui om puternic se construieste. Cum? Prin adaptabilitate. Plus inca 9 caracteristici detaliate mai jos:

1. Se adapteaza continuu.

Oamenii cu un psihic puternic sunt flexibili, se adapteaza, isi schimba planurile, actiunile, comportamentul in functie de problemele sau situatiile pe care le intampina. Nu se tem de schimbare, pentru ca stiu ca frica de schimbare inseamna stagnare.

Stai cu mintea deschisa, nu spune “Nu” oportunitatilor, adaptarea este caracteristica esentiala unui supravietuitor. 🙂

2. Nu le e frica sa spuna “da”.

Cand apar oportunitati, directii noi, oamenii puternici au curajul sa isi asume riscuri si sa actioneze.

3. Nu le e frica nici sa spuna “nu”.

Nu trebuie sa faci mereu pe plac celor din jur. Acest comportament va duce intr-un final doar la frustrare, incarcarea cu sarcini suplimentare, oboseala si stres. Asa ca, unoeri este chiar sanatos sa pui piciorul in prag si sa spui “Nu”. Un om puternic va refuza in mod politicos si amabil, dar hotarat, atunci cand nu vrea sa faca un anumit lucru.

4. Spun ceea ce gandesc.

Nu se ascund in spatele unor cuvinte pompoase si cu sens dublu. Spun ceea ce cred, ceea ce simt. Isi asuma responsabilitatea pentru ce afirma.

5. Sunt optimisti, dar nu umbla cu mintea printre nori.

Cei care au un caracter puternic pot gestiona cu brio situatiile tensionante, pot depasi sentimentele negative, gen furie, tristete si reusesc sa mearga inainte. Sunt optimisti, vad luminita de la capatul tunelului. Chiar daca uneori sunt in tunel si se stinge becul. Nu raman pe loc. Continua.

6. Gasesc solutii la probleme.

Cand ceva nu merge bine sunt doua variante: te plangi, te victimizezi, te vaiti. Sau incerci sa intelegi ce nu a mers bine, ce poate fi schimbat, sau daca nu poate fi schimbat ce trebuie facut pentru a depasi situatia neplacuta. 

7. Sunt ingaduitori fata de propriile esecuri, neputinte.

In viata este inevitabil sa nu faci greseli. Daca ar exista perfectiunea absoluta atunci nu am mai fi oameni si nu am trai pe Pamant. Asadar, gresim. Invatam din erori. Oamenii puternici nu se ineaca in paharul cu melancolie. Stiu ca nu sunt perfecti, insa totodata stiu ca exista posibiltatea de “upgrade”. Doar sa se vrea, pentru ca de putut sigur se poate.

8. Isi controleaza emotiile.

Cei care au un psihic puternic stiu sa isi controleze emotiile, evita persoanele negativiste, accepta situatiile tensionante, insa nu isi pierd cumpatul. Traseaza niste limite si isi asuma respnsabilitatea pentru modul in care gandesc si actioneaza.

9. Tolereaza alte puncte de vedere.

Oamenii sunt diferiti, au moduri de gandire diferite, iar asta nu inseamna neaparat ceva rau. Cei puternici stiu ca diversitatea poate fi punctul de plecare spre noi oportunitati, asa ca accepta punctul de vedere al altora.

10. Sunt perseverenti in atingerea obiectivelor propuse.

Atunci cand trasezi un obiectiv, atingerea lui implica munca, devotament si rabdare. Doar cei perseverenti au sanse sa ajunga la un rezultat, fie ca e vorba de viata personala sau cea profesionala. Luand lucrurile pas cu pas, rezolva  problemele pe masura ce apar, se adapteaza la schimbari.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *