Abonamentele medicale devin cheltuieli neimpozitabile pentru angajatori

abonamentele medicale neimpozitabile, Reinvent Consulting

Abonamentele medicale private pentru angajati nu mai intra in calcularea bazei contributiilor sociale, conform unor modificari in Codul Fiscal. Abonamentele medicale platite de firma sunt neimpozabile.

Ordonanta Guvernului nr. 25/2017 a adus mai multe modificari Codului fiscal, mai ales in privinta serviciilor medicale. Serviciile medicale sub forma de abonament platite de angajatori pentru salariati nu mai sunt incluse in baza de calcul a contributiilor de asigurari sociale. Singura conditie este ca acestea sa nu depaseasca, impreuna cu primele de asigurare voluntara de sanatate, echivalentul in lei a sumei de 400 de euro.

Prin urmare, la momentul actual, primele de asigurare de sanatate privata si abonamentele medicale private sunt scutite de plata impozitului si de contributiile sociale, existand un plafon de 400 de euro/ angajat. Daca se depaseste acest plafon, suma e considerata avantaj salarial, pentru care se aplica impozitare si contributii sociale (pensii, sanatate).

De asemenea, angajatorul poate sa realizeze aceste abonamente atat pentru salariati, cat si pentru persoanele aflate in intretinerea sa. In ultima categorie se includ: sotia/sotul, copiii, alti membri ai familiei, alte rude pana la gradul al doilea inclusiv. Conditia in cazul membrilor familiei este ca acestia sa nu aiba venituri, impozabile si neimpozabile, mai mari de 300 de lei/ luna.

Ai nevoie de un expert care sa se ocupe de salarizare si de orice aspect al angajarilor in cadrul companiei tale?

Reinvent Consulting este aici pentru a-ti facilita drumul in lumea antreprenoriatului:

Pentru mai multe detalii sau pentru a stabili o programare, ne poti contacta la 021.318.69.60!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *