Controale de 1 decembrie – ce companii sunt vizate?

Controale de 1 decembrie – ce companii sunt vizate

Cele doua sarbatori legale de 30 noiembrie, Sfantul Andrei si 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, aduc un weekend prelungit romanilor, dar si controale pentru comercianti, hoteluri sau restaurante.

In preajma acestor zile libere, asa cum s-a intamplat si in jurul datei de 1 mai 2017, se inregistreaza o crestere a vanzarilor pentru multi comercianti, precum si prezenta romanilor in diverse baruri si restaurante.

Din aceste motive, autoritatile vor frecventa acest tip de afaceri. Daca esti antreprenor si detii un astfel de business, in urmatoarele zile asteapta-te la unele controale din partea institutiilor de stat. 

ANAF-ul poate controla afaceri care cunosc o crestere a numarului de clienti in aceasta perioada, precum:

  • Hoteluri/ institutii de cazare;
  • Restaurante;
  • Baruri;
  • Terase si cluburi.

ITM-ul va merge in control la aceleasi tipuri de afaceri, din zonele turistice, mai ales ca in aceasta perioada se fac foarte multe angajari. Unii angajatori pot fi tentati sa angajeze personal in regim part-time sau zilieri pentru aceasta mini-vacanta, fara sa mai inregistreze aceste contracte, iar inspectorii ITM exact acest aspect doreste sa-l verifice.

ISU va verifica autorizarile de securitate la incendiu ale unitatilor de cazare, hotelurilor si altor spatii de agrement frecventate in aceasta perioada.

Controale vor mai fi efectuate de catre: Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Inspectia Muncii (ITM), Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) si Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR).

Daca manageriezi o astfel de afacere atunci trebuie sa te astepti la controale in aceasta perioada. Nu te descuraja, doar fii pregatit si asigura-te ca ai toate actele in regula.

Ai nevoie de ajutor?

Reinvent Consulting si echipa noastra de experti contabili iti sta la dispozitie pentru a te asiugra ca gestiunea contabila a afacerii tale si controalele fiscale nu sunt o bataie de cap pentru tine si societatea ta.

Click aici pentru tarife si detalii! 

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *