AUTORIZATII ATELIER CROITORIE

autorizatii atelier croitorie Reinvent Consulting
autorizatii atelier croitorie Reinvent Consulting

Vrei sa ai un business in industria fashion? Vrei sa deschizi un atelier de croitorie? Dupa infiintarea firmei la Registrul Comertului, in vederea functionarii conform conditiilor legale actuale, trebuie sa obtii o serie de autorizatii de la mai multe institutii.

Autorizare activitate la Registrul Comertului

In procesul de infiintare vei alege codurile CAEN specifice pentru atelierele de croitorie si le vei autoriza.

Atelierele de croitorie desfasoara activitati de productie, reparative, comercializare produse si aleg, de regula, unul sau mai multe din urmatoarele coduri:
• 1411 – Fabricarea articolelor de imbracaminte din piele;
• 1412 – Fabricarea de articole de imbracaminte pentru lucru;
• 1413 – Fabricarea altor articole de imbracaminte (exclusiv lenjeria de corp);
• 1414 – Fabricarea de articole de lenjerie de corp;
• 1419 – Fabricarea altor articole de imbracaminte si accesorii;
• 1420 – Fabricarea articolelor din blana;
• 1431 – Fabricarea prin tricotare sau crosetare a ciorapilor si articolelor de galanterie;
• 1439 – Fabricarea prin tricotare sau crosetare a altor articole de imbracaminte;
• 9529 – Repararea articolelor de uz personal si gospodaresc;
• 4642 – Comert cu ridicata al imbracamintei si incaltamintei;
• 4771 – Comert cu amanuntul al imbracamintei, in magazine specializate;
• 4782 – Comert cu amanuntul al textilelor, imbracamintei si incaltamintei efectuat prin standuri, chioscuri si piete;
• 4791 – Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.

Autorizatie mediu

Daca in cadrul atelierului vor functiona mai mult de 50 de masini, atunci este nevoie de obtinerea unei autorizatii de mediu.

Autorizatie Securitate Incendiu ISU

In ceea ce priveste autorizatia ISU, obtinerea acesteia depinde de activitatea desfasurata si de suprafata spatiului de lucru.
Daca spatiul de lucru este mai mic de 50 mp, ISU va elibera o negatie a obligativitatii de obtinere a respectivei autorizatii.
Dosarul pentru obtinerea autorizatiei ISU va cuprinde detalii despre locatie, activitatile economice ce urmeaza a fi desfasurate in spatiul respectiv si documente justificative (contract proprietate/chirie, relevee, plan de amplasament, copie CUI societate etc.).

Autorizatii DSP (Directia de Sanatate Publica) si DSV (Directia de Sanatate Veterinara)

Aceste autorizatii sunt necesare pentru unitati de alimentatie publice sau care au legatura cu igiena, in cazul unui atelier de croitorie nu sunt necesare.
De la aceste institutii este nevoie de obtinerea unor negatii, ulterior acestea vor face parte din dosarul de obtinere acord functionare de la Primarie (majoritatea Primariilor le solicita).

Acord functionare Primarie

De regula, atelierele de croitorie sunt obligate prin lege sa obtina Acordul de Functionare de la Primarie daca au autorizat codul CAEN 9529 – Repararea articolelor de uz personal si gospodaresc n.c.a. Pentru celelalte coduri CAEN specifice acestei activitati (cele din clasele 14), nu este necesar acordul de functionare de la primarie.

Fiecare primarie are regulile ei, unele nu solicita obtinerea acordului de functionare. Depinde pe raza carei primarii este deschis punctul de lucru.
Principalele acte necesare:

  • Copie CI asociat/ asociati
  • Acte firma: copie CUI, act constitutive, certificat constatator;
  • Copii ale documentelor pentru spatiu (acte de proprietate/chirie, schita amplasamentului);
  • Copii ale contractului de salubrizare si dovada de plata;
  • Acordul vecinilor si a administratorului de bloc, in cazul in care iti desfasori activitatea intr-un imobil cu destinatie locativa;
  • Certificat Fiscal din care sa rezulte ca societatea ta nu are datorii la bugetul local.

Expertii Reinvent Consulting te pot ajuta cu obtinerea acestor avize, onorariu de la 500 lei – Click aici pentru detalii!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *