Formularul 108 – impozitul pentru reprezentantele companiilor straine

formularul 108, impozit pe reprezentanta, Reinvent Consulting

Conform legilor in vigoare, o companie care are sediul central in alt stat si are o reprezentanta autorizata in Romania, este obligata sa achite un  impozit de 18.000 de lei/ an. 

Incepand cu luna septembrie 2017 prin intermediul OUG nr. 25/2017, s-a introdus stabilirea impozitului pe reprezentanta in RON.

Asadar, o societate inregistrata in strainatate, care are deschisa o reprezentanta in Romania este obligata sa plateasca un impozit anual in valoare de 18.000 lei, echivalentul in RON a 4.000 EURO. Data limita de achitare a acestui impozit este ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului de impunere.

In situatia in care reprezententa se infiinteaza, respectiv se desfiinteaza,  impozitul datorat pentru anul de impunere este proportional cu numarul de luni in care a existat activitate economica in acel an. Aceasta activitate se va declara in 30 de zile de la data la care reprezentanta a fost infiintata/ radiata.

Toate datele despre prelucrarea declaratiilor si administrarea impozitului, precum si aplicarea tuturor normelor financiare pentru reprezentantele in Romania, sunt detaliate in Ordinul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr 3.391/2017 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 108 “Declaratie privind impozitul pe reprezentanta”, publicat in Monitorul Oficial din 6 decembrie 2017. Continutul documentului va incepe sa fie aplicat din momentul declararii obligatiilor fiscale aferente anului 2018.

Formularul 108 privind impozitul pe reprezentanta, completat cofnorm instructiunilor  se va depune la la organul fiscal central competent pentru administrarea impozitului pe reprezentanta. Acesta se va depune in format fizic, pe suport CD sau transmis pe e-mail. Toata detaliile pot fi consultante in ordinul ANAF mai sus mentionat.

Ai nevoie de ajutor pentru depunerea formularului 108?

Expertii nostri contabili iti stau la dispozitie. Trimite solicitarea ta la adresa financiar.contabil@reinventconsulting.ro sau suna pentru o programare la 021.318.69.60 / 0733.050.151.

Tarifele noastre incep de le 175 lei/ luna, iar consultanta contabila este oferita de experti in domeniu, certificati de CECCAR, CAFR si CCFR.

Detalii complete si tarife orientative: CLICK AICI!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *