Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT! Despre infiintarea unui SRL, daca persoana are doar un pasaport romanesc, dar nu e cetatean roman.

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la infiintarea unui SRL, daca persoana are doar un pasaport romanesc, dar nu e cetatean roman.

Domnul Savian Ionescu intreaba:

“Buna ziua,

In cazul in care am redobandit cetatenia romana, insa nu posed carte de identitate, ci doar pasaport romanesc pot infiinta un SRL? Sunt anumite dezavantaje in acest sens? Va multumesc.”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

Daca aveti CNP, deci resedinta permanenta in Romania, sau nu, puteti fi asociat intr-o companie cu sediul in Romania. Fie ca este vorba despre cetateni romani stabiliti in alte state care si-au redobandit cetatenia sau e vorba despre cetateni straini, fara resedinta in Romania, oricine poate infiinta un SRL pe baza urmatoarelor acte:

  • Pasaport – copie;
  • Declaratie pe propria raspundere (data la un notar din Romania sau alta tara) prin care se declara lipsa datoriilor fata de statul de origine si statul roman, precum si adresa exacta a resedintei (in Romania sau alte state).

Aceste doua documente sunt suficiente pentru orice cetatean strain sau cu resedinta in Romania, in procedura de infiintare a unui SRL.

In privinta dezavantajelor acestea nu exista: aveti aceleasi obligatii de plata si contributii de achitat pentru un SRL si, desigur, aceleasi beneficii si drepturi ca orice alt cetatean roman asociat intr-o astfel de entitate juridica.

In cazul in care doriti sa va oferim ajutor in infiintarea societatii dumneavoastra, nu ezitati sa ne contactati.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail: consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *