Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT! Cum se obtine acordul vecinilor pentru un punct de lucru, in lipsa unei asociatii de proprietari

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la obtinerea acordului vecinilor pentru a deschide un punct de lucru, in lipsa unei asociatii de proprietari.

Doamna Marinescu Minodora intreaba:

“Buna ziua,

Pentru deschiderea unui punct de lucru intr-un imobil tip vila, cu mai multe apartamente,  este necesar vreun acord al vecinilor din imprejurimi? Nu este constituita inca asociatie de proprietari. Cum as putea sa realizez deschiderea punctului de lucru fara acordul asociatiei? Multumesc.”

Domnul Victor Galbinasu, Consilier Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

In cazul in care ati inchiriat un spatiu intr-o vila si planuiti sa deschideti un punct de lucru, veti avea nevoie de anumite documente de la proprietar, precum contractul de vanzare-cumparare al spatiului, dar si de acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari.

In cazul dumneavoastra, daca vila are apartamente/ camere vandute unor proprietari diferiti, atunci va fi nevoie sa obtineti acordul acestora. Formularul special se completeaza de cei 4 vecini alaturati, pe orizontala si verticala (dupa caz pot exista exceptii de la numarul de 4 vecini). Asociatia de proprietari, in acest caz,  trebuie si ea sa isi dea acordul prin semnatura si stampila presedintelui. Daca aceasta nu este inca infiintata, fiind vorba despre un imobil nou, atunci un asociat/ administratorul din societatea care inchiriaza spatiul poate da o declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa acest fapt, adica lipsa unei asociatii inregistrate pentru acele grupuri de apartamente.

Daca, in schimb, doriti sa dechideti un punct de lucru intr-un spatiu (o vila) care are un singur proprietar, nu e nevoie de acordul vecinilor, fiind vorba despre o proprietata invecinata doar de alte imobile, cu proprietari diferiti.

Asadar, daca aveti nevoie de ajutor pentru deschiderea punctului de lucru sau pentru orice alte informatii pe cale juridica, va stam la dispozitie. ”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *