Impozitul pe veniturile microintreprinderilor in 2018

Impozitul pe veniturile microintreprinderilor in 2018 Reinvent Consulting
Impozitul pe veniturile microintreprinderilor in 2018 Reinvent Consulting

Microintreprindere 2018 – conditii de incadrare:

  • Pentru a fi considerata micointreprindere, o societate trebuie sa obtina venituri de pana la 1.000.000 euro, echivalent in lei, la cursul de schimb valabil la inchiderea exercitiului financiar in care s-au inregistrat veniturile.
  • Acest regim fiscal va fi aplicat si de firmele ce desfasoara activitati in domeniul bancar sau in cel al jocurilor de noroc, ele vor achita in 2018 un impozit de 1% din cifra de afaceri, fata de plata unui impozit pe profit in cota de 16%, in 2017.
  • Se elimina posibilitatea de a opta intre impozitul pe profit si impozitul pe cifra de afaceri. Microintreprinderea va plati impozitul pe profit incepand cu trimestrul in care cifra de afaceri depaseste pragul de 1 milion de euro (impozitul pe profit va fi calculat la profitul inregistrat incepand cu trimestrul in care pragul este depasit).

Cotele de impozitare pe cifra de afaceri:

  • 1% pentru microintreprinderile care au unul sau mai multi salariati sau 3% pentru cele care nu au salariati
  • Pentru microintreprinderile care au un salariat si care aplica cota de impozitare 1% al caror raport de munca inceteaza, conditia referitoare la numarul de salariati se considera indeplinita daca in cursul aceluiasi trimestru este angajat un nou salariat cu contract individual de munca pe durata nedeterminata sau pe durata determinata pe o perioada de cel putin 12 luni.
  • Pentru microintreprinderile fara salariati, in situatia in care angajeaza un salariat, in scopul modificarii cotelor de impozitare, noul salariat trebuie angajat cu contract individual de munca pe durata nedeterminata sau pe durata determinata pe o perioada de cel putin 12 luni.

In cazul in care veniturile depasesc 1.000.000 de euro intr-un an fiscal, atunci microintreprinderea devine platitoare de impozit pe profit.

Daca ai nevoie de un contabil cu experienta sau consultanta in vederea depunerii declaratiilor pentru societatea ta, Reinvent Consulting iti sta la dispozitie:

  • Abonament de contabilitate – de la 175 lei/luna; 
  • Consultanta fiscala si financiara – de la 150 lei/ 30 de minute.

Contacteaza-ne acum si stabileste o programare: 021.318.69.60 / 0733.050.151 

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *