Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT! Despre sediu social expirat

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la alegerea intre prelungirea sau schimbarea unui sediu social expirat.

Doamna Malina Pop intreaba:

“Buna ziua,

Am un SRL, dar care nu are sediul valabil. El a fost gazduit pe cabinet de avocat , dar dansul nu s-a mai ocupat cu prelungire/ schimbarea sediului din septembrie 2017. Nu am fost anuntata, insa cum as putea sa prelungesc sediul sau sa schimb fara sa achit amenzile ANAF? As putea sa schimb sediul pe apartament pe perioada nelimitata? Multumesc.”

Domnul Robert Tigoianu, Consilier Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

Daca o societate nu are sediul social valid (inca in termen, conform contractului de comodat, inchiriere etc.) e foarte posibil sa fie declarata inactiva de catre ANAF si sa acumuleze o amenda. Daca va permite sediul sau avocatul poate sa prelungeasca (daca nu cumva primul contract a fost facut pe 12 luni, in acest caz fiind vorba doar de schimbare), atunci puteti sa optati pentru varianta prelungirii contractului retroactiv din septembrie pana acum. Astfel, veti putea evita amenzile ANAF, deoarece nu va fi notificat in privinta prelungirii, dosarul fiind depus doar la ONRC.

In schimb, daca nu mai este posibila o prelungire la aceeasi adresa, se va schimba sediul social pe o alta adresa. Insa, acest lucru va atrage dupa sine si declararea noului punct de lucru la ANAF. Pe scurt, va trebui sa achitati automat si amenda pentru sediul inactiv din septembrie pana la momentul declararii noului sediu.

Exista si o a treia varianta in privinta sediului, sa nu mai modificati in viitor adresa atat de des. Astfel, puteti sa mutati sediul pe adresa apartmentului dumneavoastra si sa il stabiliti acolo pe o perioada nelimitata. Veti evita astfel complicatii cu schimbarile de sediu, expirarea perioadei sau amenzile la ANAF.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *