Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT! Infiintarea unui I.I si ce se intampla cu datoriile daca entitatea se radiaza.

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la infiintarea unui I.I si ce se intampla cu datoriile daca entitatea se radiaza. 

Doamna  Minodora Marinescu intreaba:

“Buna ziua,

Doresc sa infiintez o intreprindere individuala  pentru  a presta activitatea de tamplarie. Mentionez ca am diploma si atestat in domeniu, insa nu stiu daca in cazul intreprinderii trebuie depus capital social sau nu. In ce baza raman datoriile pe numele persoanei care are intreprinderea?  Multumesc.”

Doamna Cosmina Nituca, Consilier Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

Intreprinderea individuala este asemanatoare cu statutul de PFA, adica nu e necesar sa depuneti capital social, responsabilitatea realizandu-se in baza averii personale.

Cu alte cuvinte, daca se vor acumula datorii pe I.I, entitatea poate fi radiata fara probleme, insa orice creanta ramane pe CNP. In vederea radierii unui SRL este nevoie sa achitati datoriile inainte.

Asadar, chiar daca exista anumite avantaje  in cazul I.I, in privinta responsabilizarii si a eventualelor datorii, acestea se vor pastra in cazierul persoanei care e inregistrat drept I.I.

Daca aveti nevoie de informatii suplimentare, consultanta sau alte clarificari, va stam la dispozitie la numarul de mai jos sau pe e-mail.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *