8 obiceiuri ale unui lider de succes

8 obiceiuri ale unui lider de succes

Oamenii de succes inteleg ca exista un anumit proces in spatele oricarei reusite, indiferent de proportiile acesteia. Succesul este cultivat prin strategii planificate atent, dar si prin urmarea unei rutine zilnice care sa permita organizarea pe termen lung.

Pentru a fi cu adevarat un lider, indiferent daca esti antreprenori, manager sau angajat, este nevoie sa iti creezi obiceiuri care sa iti asigure succesul si sa iti creeze o reputatie demna de urmat. Iti punem la dispozitie 8 idei care sa devina obiceiuri zilnice pentru a-ti dezvolta potentialul de lider. 🙂

  1. Citeste zilnic.

Incearca sa citesti un articol interesant, bine documentat, cateva capitole dintr-o carte de care esti interesat,etc. Importanta nu este cantitatea sau numarul de pagini prin care trebuie sa treci, insa asigura-te ca  iti rezervi o ora din zi pentru a citi.

S-a dovedit ca pana si o scurta lectura de cateva minute pe zi imbunatateste activitatea cerebrala, ofera claritate, reduce stresul si desigur dezvolta cunostinele si vocabularul sau memoria.

Un lider este o persoana care incearca sa se dezvolte in permanenta si sa atinga un nivel de cunostinte cat mai avansat pentru a putea sa rezolve probleme din ce in ce mai complexe.

  1. Concentreaza-te pe sarcini complexe.

Pentru un lider, o provocare inseamna curiozitate, il face sa gandeasca noi solutii la probleme complexe si ii ofera experienta in rezolvarea dificultatilor viitoare. Un adevarat lider se va dedica in totalitate solutionarii unor probleme si va incerca sa gaseasca rezolvari permanente. Orice lider exprimentat stie sa faca diferenta intre a accepta o provocare care sa il ajute sa creasca si a alege o provocare care ii aduce mai mult riscuri de esec.

De aceea, axeaza-te pe problemele complexe si incearca sa faci si tu diferenta dintre o provocare si un risc.

  1. Sanatatea ta trebuie sa fie mereu prioritara.

Acei indivizi cu spirit de lider au grija de propria sanatatate. Cei mai multi ar crede ca starea fizica nu e o prioritate pentru un om de succes. Insa, a avea grija de propriul corp asigura o minte mult mai clara si mai multa energie pentru proiecte importante.

De aceea, indiferent ce vei alege sa faci sau in ce proiect te vei implica, rezerva-ti cateva ore pe saptamana pentru a face exercitii fizice, fii atent la alimentatie, asigura-te ca te odihnesti minim 6 ore pe noapte si vei putea avea o minte mult mai clara. Mergi la o sala de fitness din apropierea biroului sau locuintei tale, inscrie-te la sesiuni de inot sau cumpara-ti un echipament de alergare chiar acasa. Discuta cu un nutritionist si fixeaza-ti alarme pentru mesele din zi, pentru a avea un stil de viata echilibrat.

  1. Invata de la oameni pe care ii admiri.

Faptul ca esti un lider nu inseamna ca vei sti intotdeauna care sunt cele mai bune decizii pe care sa le iei. De aceea, e important sa ai modele de succes, de la care sa te inspiri.

Gaseste-ti un mentor sau un alt coleg pe care sa il consulti atunci cand te confrunti cu probleme dificile si invata de la ceilalti noi metode inovative de rezolvare a problemelor si asculta puncte de vedere diferite.

  1. Planifica-ti agenda pentru fiecare zi.

Un obicei al oamenilor de succes este sa planifice cu o seara inainte toata agenda pentru urmatoarea zi. Organizarea si stabilirea unei liste de activitati pentru o noua zi este cruciala si un obicei practic pentru un lider de succes.

Astfel, te asiguri ca nu vei scapa nimic din vedere si vei avea timp pentru orice doresti.

  1. Stabileste obiective fezabile.

Stabileste obiective realiste, pe care sa le analizezi in fiecare zi si sa decizi daca ele sunt fezabile in fiecare moment din evolutia afacerii tale sau proiectului la care lucrezi. Daca nu ramai axat pe planurile pe termen lung, nu vei reusi sa te dezvolti ca un lider.

  1. Actioneaza chiar si atunci cand ti-e teama.

Un lider recunoaste ca deciziile se iau cel mai bine in perioadele dificile. Oricat de organizat si calculat ai fi, cand vine vorba despre deciziile profesonale, uneori teama iti poate oferi o claritate mai buna asupra situatiei. Depaseste-ti limitele si gaseste solutii inovative indiferent daca esti presat de timp sau nu. Un adevarat lider va iesi din zona de comfort, deoarece a evolua inseamna a iti intrece propriile asteptari.

  1. Intreaba mereu „De ce?”

Chiar daca poate esti ocupat cu zeci de sarcini zilnic, trebuie sa ai un scop clar pentru a iti pastra motivatia si a merge pe drumul catre implinirea obiectivelor tale. Intreaba-te constant „De ce?”, dar nu fi constrans de raspuns. Daca nu vei mai gasi un sens in ceea ce faci, schimba proiectul, dezvolta in directia potrivita afacerea ta si indreapta-te catre un scop care sa iti aduca, in primul rand, satisfactie personala.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail firma@reinventconsulting.ro sau financar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *