Sprijin pentru “rosia romaneasca” – ajutoare nerambursabile pentru producatori de maxim 3000 euro

Sprijin pentru “rosia romaneasca” – ajutoare nerambursabile pentru producatori de maxim 3000 euro Reinvent Consulting
Sprijin pentru “rosia romaneasca” – ajutoare nerambursabile pentru producatori de maxim 3000 euro Reinvent Consulting

Conform unei hotarari de guvern publicate la inceputul lunii ianuarie in Monitorul Oficial, in anul 2018 se va acorda un ajutor nerambursabil de maximum 3.000 de euro pentru producatorii romani de rosii in sere si solarii. Aceasta suma se acorda pentru un beneficiar, pe un an si se achita intr-o singura transa.

Schema “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a produsului tomate in spatii protejat” pentru anul 2018 se finanteaza din bugetul pe anul 2018 si are o o valoare totala de 183 milioane lei (circa 40 milioane euro).

Programul de finantare prevazut de HG 943/2017 este implementat de catre Directiile pentru Agricultura Judetene (DAJ).

Potentialii beneficiari ai acestor finantari sunt:

 • Producatorii agricoli persoane fizice care detin atestat de producator;
 • Producatorii agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008;
 • Producatorii agricoli persoane juridice.

Beneficiarii acestui program trebuie sa comunice DAJ la finalul recoltarii cantitatea totala de rosii obtinuta pe 1000 mp.

Conditii de eligibilitate:

 • Suprafata cultivata in sere sau solaria sa fie de minimum 1.000 mp, si locatia sa fie marcata cu un indicator pe care sa scrie “Program sustinere tomate, 2018“ si sa fie inscriptionat si numarul cererii depuse pentru obtinerea finantarii;
 • Producatorul trebuie sa obtina o productie de minimim 2 kg de tomate /mp si sa faca dovada productiei realizate prin documente justificative privind comercializarea productiei;
 • Producatorul trebuie sa fie inregistrat in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate;
 • Producatorul trebuie sa comercializeze productia in perioadele ianuarie-mai respective noiembrie- 20 decembrie.

Cei care indeplinesc toate conditiile de mai sus pot depunere inscrierile in Programul 2018. Inscrierile au inceput in luna ianuarie.

Acest Program a fost implementat si in anul 2017 si a avut urmatoarele rezultate:

 • 9.350 solicitanti inscrisi;
 • 4.397 beneficiari care au incheiat ciclul I. Suma platita beneficiarilor a fost de 59.277.715,80 lei;
 • 3.619 beneficiari platiti in ciclul II cu suma de 48.789.147 lei (la data de 18.12.2017).

Cum te pot ajuta expertii Reinvent Consulting:

 • Infiintare SRL: 190 lei (toate taxele incluse)
 • Infiintare PFAIIIF: 190 lei (toate taxele incluse)
 • Autorizarea activitatii la terti (lucru pe teren): 100 lei

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *