Ce acte sunt necesare pentru infiintarea unei firme: SRL, PFA, II, IF, SRL-D?

Ce acte sunt necesare pentru infiintare firma, Reinvent Consulting

Te intrebi ce acte iti trebuie pentru a pune pe picioare o firma noua? Daca esti la inceput de drum inregistrarea societatii tale pare un lucru complicat, iar cozile la Registrul Comertului sau diferite institutii pot fi obositoare. Reinvent Consulting iti explica in cativa pasi simpli care sunt documentele de care ai nevoie pentru infiintare. Citeste in continuare pentru a afla toate detaliile!

Infiintare SRL

Pentru a infiinta un SRL trebuie sa pui la dispozitie urmatoarele acte:

 • C.I asociat/ asociati – copie;
 • 3 sugestii de denumire pentru numele firmei;
 • Dovada sediului social (contractul de vanzare-cumparare; act de proprietate , etc.)- copie;
 • C.I. proprietar/ proprietari spatiu – copie.

Va fi nevoie de redactarea actului constitutiv al societatii, decizia de infiintare si alte cateva formulare valabile la Registrul Comertului.

Click aici: Citeste mai multe despre INFIINTARE SRL!

Infiintare PFA/ II/ IF

In cazul PFA/II, actele sunt putin altfel, deoarece acest tip de entitate vizeaza doar pe acei profesionisti dintr-un anumit domeniu :

 • C.I. asociat/ asociati – copie;
 • Dovada sediului social (contractul de vanzare-cumparare; act de proprietate, etc.) – copie;
 • I proprietar/ proprietari spatiu – copie;
 • Diploma/ atestat/ certificat/ adeverinta de la angajator care sa demonstreze studiile/ experienta in respectivul domeniu sau intr-unul conex activitatii prestate de PFA.

ATENTIE! In cazul PFA, este absolut necesar sa ai studii sau experienta de lucru dovedibila in domeniul in care veti presta activitatea respectiva. Acelasi lucru se aplica si pentru II si IF.

In cazul intreprinderii familiale (IF) procedura este similara cu cea pentru inregistrarea unui PFA/II, insa in cazul acestei IF se accepta drept „asociati” doar membrii pana la gradul 2 al unei familii. In plus, doar reprezentantul acestei entitati trebuie sa detina o calificare sau experienta de munca in domeniul respectiv.

Click aici: Citeste mai multe despre INFIINTARE PFA/II/IF!

Infiintare SRL-D

Un alt tip de entitate pe care poti infiinta este un SRL-D. Insa, exista anumite conditii care trebuie indeplinite inainte de a decide deschiderea unui SRL-D:

 • Sa ai sub varsta de 35 ani la momentul infiintarii;
 • Sa nu fi avut calitatea de asociat/ administrator intr-o alta societate pana acum;
 • Sa nu prestezi servicii interzise pe SRL-D: vanzare de bauturi alcoolice, activitate de baruri sau restaurante, jocuri de noroc, etc.

Procedura de infiintare si actele necesare sunt aceleasi ca in cazul SRL.

In cazul SRL-D acest statut de debutant si beneficiile se pastreaza in primii 3 ani de la infiintare. Dupa aceasta perioada, poti transforma in SRL sau poti inchide firma.

Click aici: Citeste mai multe despre INFIINTARE SRL-D!

Ai nevoie de sfaturi suplimentare pentru a decide daca doriti infiintare PFA/II/IF sau SRL?

Reinvent Consulting iti pune la dispozitie servicii de consultanta oferite de consilieri juridici cu experienta, precum si servicii financiare si abonamente de contabilitate. Scapa de asteptarile la Registrul Comertului si ai firma gata in maxim 7 zile!

Click aici: Detalii despre SERVICIILE JURIDICE!

Click aici: Detalii despre SERVICIILE DE CONTABILITATE!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *