FELUL IN CARE VEDEM PROBLEMA ESTE INSASI PROBLEMA – tu cum percepi realitatea?

PERCEPTIA REALITATII_ FELUL IN CARE VEDEM PROBLEMA ESTE INSASI PROBLEMA_ Reinvent Consulting
PERCEPTIA REALITATII_ FELUL IN CARE VEDEM PROBLEMA ESTE INSASI PROBLEMA_ Reinvent Consulting

Toata cunoasterea noastra isi are originea in perceptiile noastre.” (Leonardo da Vinci)

Oamenii sunt foarte diferiti unul de altul, fiecare percepe realitatea in felul sau. Mai multi ochi pot privi acelasi lucru si totusi sa vada obiecte diferite, nuante diferite. Perceptia este influentata de cunostintele lor, de experienta de viata, evenimentele din trecut.

Nu e niciun secret ca oamenii cu principii solide trec mult mai usor peste situatiile neplacute atat in viata lor profesionala cat si in cea personala, iar lucrurile decurg armonios. Aceste persoane sunt mature pe plan personal, stiu ce vor, pun accent pe organizare, munca in echipa, comunicare si corectitudine.

Cu cat se recurge mai des la solutii de moment pentru rezolvarea problemelor si necazurilor acute, cu atat conditiile cronice subterane se agraveaza. Felul in care privim problema este problema insasi.

Atunci cand incercam sa evaluam o situatie apelam la evenimentele din trecut, ne raportam la amintirile care fac referire la situatii asemanatoare. Doar ca memoria are goluri, nu putem retine cu acuratete maxima fiecare intamplare, asa ca pus in aceasta conjuctura creierul nostru produce tot felul de imagini care sa umple aceste lacune de memoriei.

Acelasi om in momente diferite vede acelasi eveniment in moduri diferite. Evident ca realitatea nu s-a schimbat, ci el o vede diferit. De ce se intampla asta? Pentru ca priveste lucrurile din alt unghi, din alt punct de vedere, le analizeaza dupa alte criterii.

Cel mai bun exemplu este al oamenilor care au scapat dintr-un accident si dupa acest eveniment au alta parere despre cum sa isi traiasca viata, pun accent pe alte valori, perceptia asupra realitatii capata cu totul alte nuante, cu toate ce este vorba de aceeasi persoana.

Factori care influenteaza perceptia realitatii:

• gradul de educatie;
• cultura locala;
• tiplogii de gandire mostenite din familie;
• religie;
• influentele grupurilor sociale si profesionale;
• anturaj;
• felul in care ne percepem pe noi insine;
• principiile dupa care ne conducem viata (care sunt dobandite), etc.

Asadar o alta persoana vede ceea ce vedem noi diferit pentru ca trece totul prin filtrul personal, prin prisma cunostintelor si experientei sale de viata. Asa ca fiecare are dreptatea lui, adevarul lui, parerea personala.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *