Noul FORMULAR ANAF 086 privind plata defalcata TVA

Noul FORMULAR ANAF 086 privind plata defalcata TVA

FORMULARUL 086 denumit si “Notificare privind aplicarea/ renuntarea la aplicarea mecanismului de plata defalcata a TVA” – este un nou formular ce va intra in vigoare anul acesta, conform unei declaratii ANAF. Ce va contine noul formular initiat de ANAF si cand trebuie depus, vei afla din articolul urmator.

Noua Declaratie 086 se refera la acele entitati care aplica plata defalcata TVA. Astfel, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA au obligatia sa transmita ANAF notificari privind aplicarea mecanismului de plata defalcata a TVA conform modificarilor legislative de la 1 ianuarie 2018.

Prin aparitia Ordonantei Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcata a TVA prin Legea de aprobare nr.275/ 2017, ANAF a emis noul formular 086 pentru acei contribuabili aflati in aceasta situatie.

Asadar, incepand cu 1 ianuarie 2018, aplicarea mecanismului platii defalcate a TVA a devenit obligatorie pentru contribuabilii platitori de TVA care inregistreaza obligatii fiscale restante reprezentand TVA peste un anumit cuantum sau se afla sub incidenta legislatiei nationale privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa.

Exista si posibilitatea inregistrarii in scopuri de TVA cu plata defalcata prin optiunea tuturor celorlalti contribuabili.

Societatile care doresc sa plateasca codul TVA defalcat vor notifica  ANAF-ul de care apartine sediul social al firmei de aceste modificari.

Aceste societati au obligatia de a notifica organului fiscal de aplicarea platii defalcate a TVA, pana la data de 1 a lunii urmatoare celei in care acestea au demarat proceduri de prevenire a insolventei si de insolventa.

Aceste modificari au stabilit si conditiile in care contribuabilii  care aplica plata defalcata TVA, optional sau obligatoriu, pot renunta la aplicarea acestui mecanism.

DESCARCA MODELUL FORMULARULUI 086 AICI! 

Daca ti se par neclare anumite informatii despre plata defalcata a TVA si doresti o indrumare profesionista, atunci apeleaza cu incredere la contabilii REINVENT CONSULTING!

Oferim servicii contabile de :

  • Obtinere cod TVA pe teritoriul Romaniei – 500 lei;
  • Obtinere cod TVA special intracomunitar – 250 lei;
  • Consultanta financiara incepand de la 150 lei/ 30 de minute;
  • abonamentele de contabilitate incepand de la 175 lei/ luna.

Detalii despre toate serviciile oferite de REINVENT CONSULTING gasesti daca dai CLICK AICI!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *