E oficial! Conform OUG 25/2018, cheltuielile cu sponsorizarile se scad in limita a 20% din impozitul pe venitul microintreprinderilor

Conform OUG 252018, sponsorizarile firmelor se scad in limita a 20% din impozitul pe venit. Reinvent Consulting
Conform OUG 252018, sponsorizarile firmelor se scad in limita a 20% din impozitul pe venit. Reinvent Consulting

Conform OUG 25/2018, firmele pot deduce in limita a 20% din valoarea impozitului pe venit chetuielile inregistrate cu sponsorizarile, care au ca scop sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult,  furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat.

Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat se reporteaza in trimestrele urmatoare, pe o perioada de maximum 28 de trimestre consecutive.

Scaderea acestor sume din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat, in urmatoarele 28 de trimestre consecutive, se efectueaza in ordinea inregistrarii lor, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe veniturile microintreprinderilor.

Microintreprinderile care efectueaza sponsorizari au obligatia de a depune la ANAF declaratia informativa privind beneficiarii sponsorizarilor, aferenta anului in care au inregistrat cheltuielile respective.

Termen depunere declaratie informativa:

a) pana la data de 25 ianuarie inclusiv a anului urmator;
b) pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare ultimului trimestru pentru care datoreaza impozit pe veniturile microintreprinderilor;
c) termenele stabilite pentru declararea impozitului pe veniturile microintreprinderilor pentru societatile care se dizolva cu sau fara lichidare.

Citeste mai  mult despre sponsorizare: click aici!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *