Ce pachete medicale vor fi gratuite in 2018 atat pentru cei asigurati, cat si pentru cei fara asigurare medicala?

Pachete medicale gratuite pentru asigurati si neasigurati

Serviciile de urgenta vor fi in continuare gratuite pentru orice asigurat sau persoana neasigurata medical pe teritoriul Romaniei, pana in 2020. Potrivit unui act normativ publicat in Monitorul Oficial intrat in vigoare in luna aprilie 2018, urgentele in materie de medicina primara, cele in ambulatoriu, in spitale, inclusiv tratarea unor urgente dentare sunt gratuite pentru ambele categorii.

Pachetele medicale de stat sunt prezentate in Ordinul Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) 397/836/2018 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare in 2018 a pachetelor de servicii medicale pentru 2018-2019. 

Pachetele de servicii medicale sunt, de obicei, diferite pentru cei asigurati, in comparatie cu cei fara asigurare medicala. Dar nu si in cazul urgentelor. Asiguratii si neasiguratii vor beneficia de servicii medicale de urgenta gratuite.

Servicii medicale in sistem de urgenta:

  • serviciile medicale pentru situatiile de urgenta la medicul de familie: anamnea, examen clinic, tratament;
  • serviciile de urgenta din ambulatoriu: anamneza, examen clinic si tratament;
  • servicii medicale de urgenta la spital;
  • consultatii de urgenta la domiciliu, asa cum sunt detaliate in Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 2021/2008, de exemplu: urgente de obstetrica-ginecologie (nastere), boli nediagnosticate (febra, eruptii cutanate, ameteli,etc.), arsuri termice sau electrice, inec etc;
  • servicii medicale privind urgentele dentare: pansament calmant/drenaj endodontic, tratamentul paradontitelor apicale, tratamentul afectiunilor parodontiului cu anestezie, chiuretaj alveolar si tratamentul hemoragiei, decapusonarea la copii, reducerea luxatiei articulatiei temporo-mandibulare, rebazarea si reparatia protezei si reparatia aparatului ortodontic.

“Persoanele beneficiare ale pachetului minimal suporta integral costurile pentru investigatiile paraclinice recomandate-radiografii dentare si tratamentul prescris”, se mentioneaza in ordin, fata de neasiguratii medical.

Asadar, chiar daca serviciile medicale de care beneficiaza neasigratii in mod gratuit sunt limitate, urgentele medicale constituie un motiv insemnat de gratuitate, daca se incadreaza in conditiile detaliate anterior in articol.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *