Rubrica de Marti! Intreaba un expert: Daca sunt salariat si am si PFA platesc de doua ori CAS?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la plata CAS pentru veniturile obtinute de o persoana fizica autorizata care este in acelasi timp si salariat la o alta firma.

Domnul Marian Apostol intreaba:

“Buna ziua, 

Sunt salariat cu venit de peste 1900 lei si in acelasi timp desfasor si o activitate independenta a carui profit net estimat este inferior plafonului de 12 salarii minime pe economie. In anul 2018 voi plati CAS si pentru venitul obtinut din activitatea prestata ca PFA? 

 Multumesc!”

Doamna Georgiana Gaman, Director Departament Financiar, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua, 

In cazul in care continuati sa desfasurati o activitate independenta si in anul 2018, iar venitul lunar realizat in anul 2017 este mai mic decat nivelul salariului de baza minim brut pe tara, nu aveti obligatia platii contributiei de asigurari sociale de sanatate – CASS/ contributie de asigurari sociale – CAS. Doar daca incepeti o activitate independenta in anul 2018 se va lua in considerare venitul estimat in 2018.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail: firma@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *