Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT! Contractul de inchiriere al sediului social al unui SRL in curs de infiintare trebuie sa fie inregistrat mai intai la ANAF?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la contractul de inchiriere al unui spatiu ce urmeaza a servi drept sediu social al unui SRL in curs de infiintare si momentul oportun de inregistrare al acestuia la ANAF.

Domnul Alexandru Marin intreaba:

“Buna ziua,

Am o nelamurire: pentru a demara infiintarea unei societati cu sediul intr-un spatiu inchiriat, trebuie ca respectivul contract de inchiriere sa fie inregistrat la ANAF pe numele asociatului sau acest contract se inregistreaza ulterior obtinerii CUI-ului? Va multumesc anticipat.”

Domnul Robert Tigoianu, Consilier Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

In momentul in care luati decizia de a infiinta o entitate juridica (SRL, PFA, etc.) este nevoie sa aveti un contract de spatiu pe care sa il utilizati drept sediul social. Aveti mai multe optiuni, in acest caz: sa realizati un contract de comodat intre viitoarea firma si proprietarul spatiului (un prieten, ruda, dumneavoastra,etc.) sau sa inchiriati un spatiu contracost pe care sa il utilizati drept sediu social.

In ambele cazuri este nevoie ca acel contract sa se realizeze in baza unei rezervari de denumire a viitoarea persoane juridice, NU pe numele asociatului, adica dumneavoastra. Altfel, contractul respectiv este invalid. 

Asadar pasii ar fi urmatorii:

  1. Alegeti spatiul;
  2. Obtineti denumirea firmei de la ONRC sau prin intermediul serviciilor noastre; 
  3. Incheiati contractul cu persoana fizica sau juridica proprietar al spatiului ce va deservi drept sediu social;
  4. Proprietarul spatiului va inregistra acel contract la ANAF-ul de domiciliu si va prezinta dovada si dumneavoastra.

Cu dovada, contractul semnat de ambele parti si restul documentelor veti putea infiinta societatea la ONRC.

Pentru informatii suplimentare, oferte sau daca doriti o programare pentru consultanta sau sa va ajutam cu infiintarea societatii, va stam la dispozitie la numerele/ e-mailirile de mai jos. ”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *