INSOLVENTA: Cele mai intalnite 3 probleme ale firmelor aflate in aceasta situatie

INSOLVENTA_ Cele mai intalnite 3 probleme ale firmelor aflate in aceasta situatie Reinvent Consulting
INSOLVENTA_ Cele mai intalnite 3 probleme ale firmelor aflate in aceasta situatie Reinvent Consulting

Statisticile ONRC arata ca in primele 3 luni ale anului 2018 au intrat in insolventa 2305 de firme, cu 19,31% mai mute fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ce inseamna insolventa? Care e baza legala si care sunt principalele probleme intampinate de firma aflata in aceasta situatie? Raspunsuri in articolul de mai jos.

Baza legala: 

Insolventa este definita in Legea nr. 85/2014 ca fiind starea patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide si exigibile. In urma acestui demers firma fie isi revine economic, fie intra in faliment.

Ce inseamna?

Insolventa NU inseamna disparitia de pe piata a unei companii, nu este un capat de drum cum de altfel se crede. Poate parea o masura radicala, insa pusa in fata cu alternativa falimentului, aceasta varianta pare favorabila. Firma are o sansa la redresare economica.

Cand e necesara?

Procedura de insolventa este demarata atunci cand o companie nu mai poate sa-si plateasca datoriile catre creditori si este dovedit faptul ca firma nu va fi capabila sa plateasca la scadenta datoriile exigibile angajate, cu fonduri banesti.

Ce consecinte are?

Declararea insolventei are consecinte reale si imediate, atat asupra companiei cat si asupra angajatilor sai.

Care sunt cele mai intalnite 3 probleme are firmelor aflate in insolventa:

1. Bancile nu ofera credit firmei si nici angajatilor

O firma aflata in insolventa isi pierde accesul la orice forma de creditare. Totodata si angajatii firmei sunt afectati, ei nu pot face credit bancar imobiliar, dat fiind ca sunt incadrati la categorie cu risc, jobul lor fiind vazut ca nesigur.

2. Antreprenorul/ asociatii nu vor avea mai avea control total asupra firmei

Intrarea unei companii in insolventa poate inseman limitarea partiala sau totala a drepturilor administrative si implicit conducerea companiei. Judecatorul sindic va desemna un administrator judiciar, care va prelua controlul asupra companiei pentru reorganizarea activitatii companiei si propunerea unui plan pentru redresarea sa.

Debitorul pierde controlul asupra bunurilor companiei.

3. Debitorul va avea partea de multa birocratie

Orice decizie are nevoie de aprobare din partea administratorului judiciar, iar in toate etapele procesului de insolventa este nevoie de multa documentatie, fie ca e vorba de cereri, formulare sau acte doveditoare. Aceasta birocratie poate incurca eforturile administratorului de a redresa compania.

In cazul in care firma nu poate acoperi datoriile catre terti si se doreste inchiderea ei, REINVENT CONSULTING va poate ajuta cu serviciul de RADIERE FIRMA cu DATORII. 

Onorariu radiere firma cu datorii:
Onorariile difera in functie de cuantumul exact al datoriilor, inclusiv al penalitatilor inregistrate. Cu titlu exemplificativ, acestea sunt:

  • datorii pana in 10.000 RON – valoarea onorariu este de 1.500 RON;
  • datorii pana in 40.000 RON – valoarea onorariului este de 3.500 RON;
  • datorii pana in 70.000 RON – valoarea onorariului este de 5.000 RON.

Valoarea exacta se va stabili dupa consultarea ultimei balante.

Valoarea onorariului include toate taxele, taxele de timbru, onorariul lichidatorului judiciar, onorariului avocatului pentru reprezentare, precum si TVA-ul, daca este aplicabil.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *