Rubrica de marti: Intreaba un expert! Ce avize si autorizatii sunt necesare pentru un restaurant si in cat timp se obtin?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la ce autorizatii sunt necesare pentru un restaurant si in cat timp se obtin acestea. 

Domnul Marian Pop intreaba:

“Buna ziua,

Planuiesc sa deschid un restaurant, in sistem de franciza. Am primit toate actele de la compania mama, am infiintat firma si am gasit un spatiu pentru punctul de lucru, adica restaurantul propriu-zis. As dori sa stiu care e o perioada estimativa in care se pot obtine toate avizele pentru aceasta activitate si de la ce institutii trebuie sa le obtin? Se poate demara activitatea in baza chitantelor de la institutii, chiar daca inca nu s-au solutionat aceste cereri? Multumesc. ”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Deprtament Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

In ceea ce priveste deschiderea unui restaurant, veti avea nevoie de mai multe autorizatii, printre care se numara: 

  • autorizatia de la Directia Sanitar-Veterinara (DSV);
  • autorizatia de la Directia de Sanatate Publica (DSP);
  • avizul de la Primarie + o taxa de achitat in cazul punctelor de lucru in domeniul alimentatiei publice (aproximativ 3.000 RON, in functie de Primarie si spatiu);
  • optional: daca spatiul are peste 200 mp aveti nevoie de avizul ISU. Daca spatiul este mai mic, atunci e nevoie de negatia ISU.

Ulterior achitarii taxelor si depunerii cererilor, termenul pentru obtinerea tuturor avizele si autorizatiile necesare inceperii activitatii este de 30-90 de zile lucratoare. Desigur termenul difera in functie de Primarie, numarul de cereri de solutionat pe care acestia le au pe rol, etc. Termenul legal este insa de 30 de zile, existand posibile intarzieri din pricina motivelor mai sus mentionate. 

Din pacate, legea prevede ca activitatea se va incepe DOAR in momentul in care s-au obtinut toate avizele, nu in baza cererii de obtinere. De aceea, evitati inceperea activitatii, chiar daca poate fi tentant, deoarece in cazul controalelor, inspectorii va vor amenda in baza legii. 

In cazul in care doriti sa va ajutam cu obtinerea avizelor restaurantului dumneavoastra, onorariul Reinvent Consulting este de  800 lei Bucuresti/Ilfov + taxele de la institutii/ Primarie.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  firma@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *